Anahtar Kelimeler: Şehit Babası İdam İstedi

Şehit Babası İdam İstedi

Şehit Babası İdam İstedi

Şehit Babası İdam İstedi

Karakeçili´de 1 gün arayla ikinci şehit!

Ankara Gölbaşı Özel Harekat Daire Başkanlığı´nda darbeciler tarafından F-16 uçaklarından atılan bombayla şehit edilen özel harekat polisi Alparslan Yazıcı´nın cenazesi, memleketi Kırıkkale´nin Karakeçili İlçesi´nde son yolculuğuna uğurlandı.

BABASI İDAM İSTEDİ

Ankara Gölbaşı Özel Harekat Daire Başkanlığı´nda darbeciler tarafından F-16 uçaklarından atılan bombayla şehit edilen özel harekat polisi Alparslan Yazıcı´nın cenazesi, memleketi Kırıkkale´nin Karakeçili İlçesi´nde son yolculuğuna uğurlandı. Cenaze töreninde baba Hasan Yazıcı, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan´dan idamın geri getirilmesini istedi ve gerekirse bütün çocuklarını bu vatan uğruna şehit vereceğini söyledi.

3 ÇOCUK BABASIYDI

3 çocuk babası Alparslan Yazıcı´nın Türk bayrağına sarılı tabutu, ilçe merkezine getirildi. Şehit Yazıcı´nın eşi Ayşegül, annesi Sevim ve babası Hasan Yazıcı´yı burada yakınları ve şehidin silah arkadaşları teskin etmeye çalıştı. Öğle namazın ardından Karakeçili Mezarlığı´na getirilen Yazıcı´nın cenazesi, İl Müftüsü Bekir Gerek, tarafından kıldırıldı. Daha sonra Şehidin Özel Harekat Daire Başkanlığı´nda görevli silah arkadaşları, burada saygı atışı yaptı. Kılınan cenaze namazın ardından burada defnedildi.

GENİŞ KATILIM OLDU

Törene, Kırıkkale Valisi Mehmet İlker Haktankaçmaz, AK Parti Kırıkkale milletvekilleri Ramazan Can, Abdullah Öztürk ve Mehmet Demir, Garnizon Komutanı Tümgeneral Asım Kocaoğlu, Kırıkkale Belediye Başkanı Mehmet Saygılı, İl Emniyet Müdürü Hasan Onar, İl Jandarma Komutanı Albay İsa Çakmak, askeri erkan, şehit yakınları, kurum müdürleri ve çok sayıda vatandaş katıldı. Cenaze töreninde baba Hasan Yazıcı, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan´dan idamın geri getirilmesini istedi ve gerekirse bütün çocuklarını bu vatan uğruna şehit vereceğini söyledi.



  • Cuma 25.2 ° / 14.4 ° Güneşli
  • Cumartesi 22.8 ° / 12.4 ° Güneşli
  • Pazar 23.5 ° / 12.9 ° Güneşli