Anahtar Kelimeler: Şehide görev

Şehide son görev

Şehide son görev

Şehide son görev

Suriye´nin İdlib bölgesinde Esed rejiminin saldırıları sonucu Sulakyurt´un Güzelyurt köyü nüfusuna kayıtlı şehit Piyade Uzman Onbaşı Halil Çankaya Ahmet Hamdi Akseki Camisi´nde öğle namazının ardından cenaze töreni düzenlendi.

ŞEHİT OLMUŞTU
Kırıkkale´nin Sulakyurt ilçesi Güzelyurt köyü nüfusuna kayıtlı Şehit Halil Çankaya´nın Pamukkale ilçesine bağlı İncilipınar Mahallesi´ndeki babaevine gelen Pamukkaye Kaymakamı Hayrettin Balcıoğlu ve 11. Komando Tugay Komutanlığı yetkilileri, baba Mehmet Çankaya ve yakınlarına acı haberi verdi. Haberi alan şehidin babası Mehmet Çankaya, askeri yetkililer ve mahalle sakinlerince teskin edilmeye çalışıldı. Şehit ailesinin evine ve sokağa Türk bayrakları asıldı. Şehidin annesi Kezban Eldemir´in Ankara´da ikamet ettiği öğrenildi.

DEVLET ERKANI KATILDI
İdlib´de rejim unsurlarının saldırısı sonucu şehit olan Piyade Uzman Onbaşı Halil Çankaya için Ahmet Hamdi Akseki Camisi´nde öğle namazının ardından cenaze töreni düzenlendi. Ankara´da düzenlenen cenaze törenine Cumhurbaşkanı Yardımcısı Fuat Oktay, İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, Adalet Bakanı Abdülhamit Gül MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli, İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener, Kırıkkale Valisi Yunus Sezer, AK Parti Kırıkkale Milletvekili Ramazan Can, MHP Kırıkkale Milletvekili Halil Öztürk, Kırıkkale Belediye Başkanı Mehmet Saygılı ve çok sayıda bürokrat ile vatandaş katıldı.

 

 

 



  • Cuma 25.2 ° / 14.4 ° Güneşli
  • Cumartesi 22.8 ° / 12.4 ° Güneşli
  • Pazar 23.5 ° / 12.9 ° Güneşli