Seçimin üzerinden tam bir yıl geçti!

Seçimin üzerinden tam bir yıl geçti!

Seçimin üzerinden tam bir yıl geçti!

Ortada fol da yok yumurta da!

Hayat size güzel!

Hiçbir şey yapmadan

bir yıldır oturuyorsunuz!

Söylediğimizi yapar,

yapacağımızı söyleriz”

diyordun hani ne yaptın?

Yerel seçimin üzerinden tam bir yıl geçti. Seçimi kazanan ve bir yılı geride bırakan bir çok il ve ilçedeki belediye başkanları bir yıllık icraatlarını anlatan programlar ile haberlere konu oldular. Kırıkkale'de başta Kırıkkale Belediyesi olmak üzere hiç bir icraat programı yapılmadı dolayısıyla haberi de olmadı.

Kayıp bir yıl oldu!

Geçen yıl 30 Mart tarihinde yapılan yerel seçimin üzerinden tam bir yıl geçti. Türkiye genelinde bir yılı geride bırakan il ve ilçe belediye başkanlarının bir yıllık icraatları ve çalışma programı değerlendirmesi gazete ve televizyonlara dün haber konusu oldu. Kırıkkale'de ise bir yıllık değerlendirme toplantısı yapılmadığı gibi, dolayısıyla haberi de olmadı. Kırıkkale Belediyesi ve bir yılı hiçbir şey yapmadan geçirdi. Tabiri caizse belediye boş boş oturdu. Koca bir yıl kayıp hanesine yazıldı.

Yaparız” diyordu!

Oysa Belediye Başkanı Mehmet Saygılı, seçimden önce projelerini Vural Alabalık'ta düzenlediği basın toplantısında anlatırken, Biz söylediğimizi yapar, yapacağımızı da söyleriz” diyordu. Geride bıraktığımız koca bir yıla baktığımızda Saygılı ne söylediklerini yaptı, ne de yapacaklarını söyledi. Kırıkkale'de vatandaş artık projeden umudunu kestiği gibi rutin işlerin düzgün yapılmasına bile razı hale geldi. Çünkü Belediye rutin işleri bile düzgün yapamıyor. Geçmiş yönetim mumla aranır oldu.

Beceriksiz” yakıştırması!

Saygılı seçimden önce bir çok projeyi gündeme getirmişti. Örneğin Meydan'ın altı otopark olacaktı. Göstermelik bir sondaj çalışması yapıldı ve gerisi gelmedi. Projenin akıbeti ne oldu bilen yok. Ardiyeciler Sitesi'nin olduğu bölge ıslah edilecekti. Hiçbir gelişme olmadı, hatta girişimde bile bulunulmadı. Belediye'nin kaynak yetersizliği nedeniyle işleri çeviremediği konuşuluyor. Ancak kamuoyunda bu beceriksizlik” olarak yorumlanıyor. Kırıkkale kamuoyu seçimin ardından geçen ilk üç ayda durumu anladı ve Saygılı için Bu da beceriksiz çıktı” yakıştırmasında bulundu.

Belediye'yi bilmiyor musun?

Saygılı'nın Belediye'yi tanıyalım, durumunu gözlemleyelim” dediği ileri sürülürken, G^özlem yapmasına gerek yok. Kırıkkale'ye ve Belediye'ye yabancı birisi değil. Üstelik bir dönem İl Genel Meclisi Başkanlığı yaptı. Yani neyin ne olduğunu biliyor. Bu işi beceremiyor, bunu kabul etmesi gerekiyor” deniyor. Kırıkkale kamuoyu kayıp geçen bir yıla acıyor. Belediye şu ana kadar hiçbir proje haberi ile gündeme gelmezken, bir süre önce Başkan Yardımcısı Erol Mutlu Bakır'ın bir itfaiye personelini tokatlaması ve ardından da zaten var olan Sosyal Market'in yeniden düzenlenip hizmete açık olduğu halde tekrar açılış yapılması ile gündeme geldi. Bu arada, Karşıyaka Mahallesi'ni mini bir park yapıldı. Belediye'nin bir yıl içinde yaptığı icraatlar bunlar oldu.

Gizli gizli kadrolaşıyor

Bununla beraber tanesi bin TL'den satın alınabilecekken, kimisinin 4 bin 500 TLY'ye, kimisinin de 2 bin 500 TL'ye 26 adet araç kiralandığı ileri sürüldü. Rakam ve fiyat tam olarak bilinmiyor. Çünkü Belediye ortaya çıkan maliyet tablosunun tepki çekeceğini bildiği için AK Saray maliyeti nasıl açıklanmıyorsa, kiralama bedeli de bu şekilde açıklanmıyor. Öte yandan Belediye'ye el altından kuruma hizmet veren şirketler aracılığıyla personel alımı yapıldığı da konuşuluyor. Açıktan bu şekilde kadrolaşma çalışmasının bir süredir gizli gizli yürütüldüğü iddia ediliyor.

Bir yılda sınıfta kaldı

AK Parti'de üçüncü dönemini yaşayan Kırıkkale Belediyesi, son bir yıldır en durgun dönemini de yaşıyor. Eskiden Belediye'de yapılan ihalelere kamuoyu bilgi sahibi osun diye gazeteciler çağırılırdı, şimdi hiçbir ihaleye gazeteci çağırılmıyor. Halk Günü etkinliklerini başlatan Saygılı, kendi başlattığı etkinliğe katılmıyor, katılacaksa da toplantıya gelenleri ayağına çağırır gibi makam odasına alıyor ve toplantıyı arada bir makam odasında yapıyor. Meclis toplantılarına da başkanlık etmiyor. Bu durum, muhalefet meclis üyelerinin tepkisini çekiyor. Kısacası Kırıkkale Belediyesi ve Başkan Mehmet Saygılı bir yıllık karne ile sınıfta kalmış görünüyor.



kalelei
31.03.2015 08:58:02
tam 2 yıl oldu, belediyeye verdiğim dilekçeler, zabıtaya verdiğim dilekçeler, bimere 3 defa şikayet ettim; Allahları var bimere şikayet edince dönüş sağlıyorlar kaldırıma esnaf demir çubuklar kaynattı kaldırımı kendi otoparkı olarak kullanıyor 2 yıldır belediyenin 20 mt. yakınındaki bu kaldırım işgaliyesine bir çözüm getirmediler sadece tamam gerekli yerlere talimat verildi deniyor, beceriksiz basiretsizler topluluğu yazıklar olsun sizin gibi belediye yönetimine.

kadir öğe
31.03.2015 20:42:33
YOL YOK, PARK YOK, ETKİNLİK YOK, ÇEVRE TEMİZLİĞİ YOK,SPORA DESTEK YOK, ŞEHİRDE TUVALET BİLE YOK, ŞIRNAK,HAKKARİ BELEDİYESİNİN BİLE TOPLU TAŞIMA ARACI VAR BİZİM YOK, ŞEHİDİN GAZİNİN VE 65 YAŞ ÜSTÜNÜN HİÇ BİR ÖNEMİ YOK.. AMA ŞUNU UNUTMAYIN O BİNDİĞİNİZ AUDİLER PASSATLARIN HESABINI SORACAK BİR YARADAN VAR VE O HESABINI HEP EN SONA BIRAKIR...

  • Cuma 25.2 ° / 14.4 ° Güneşli
  • Cumartesi 22.8 ° / 12.4 ° Güneşli
  • Pazar 23.5 ° / 12.9 ° Güneşli