Anahtar Kelimeler: Seçimde onlar da var!

Seçimde onlar da var!

Seçimde onlar da var!

Seçimde onlar da var!

Sesleri az çıkıyor ama!

Kırıkkale`de siyasetin hızlandığı ve siyasi partilerin adaylarını açıkladıkları şu günlerde adeta sessizliğe bürünen partilerde adaylarını açıkladılar. 7 Haziran 2015 Milletvekilliği seçimlerinde "Bizde Varız" diyerek adayların isimlerini açıklayan Demokrat Parti seçimlerden yüksek bir oy bekliyor. Saadet Partisi ise Büyük Birlik Partisi ile yapılan birleşme sonrasında iki gün içerisinde adaylarının isimlerini açıklaması bekleniyor.

Küçük partilerin adayları

Siyasi partilerin adaylarını belirleme süreci sonrasında iyiden iyiye hareketlenen seçim maratonu AK Parti, CHP ve MHP üçgeni içinde kalırken, sessizliğini koruyan fakat seçimden seçime adayları ile dikkatleri çeken DP, SP, BBP ve HDP genel merkez bünyesinde çalışmalarını yürütüyorlar. Adaylık belirleme sürecinde HDP`nin Kırıkkale Milletvekili Adayları Abdullah Koç, Fulya Ali Koç ve Ayşe Durmuş`un isimleri genel merkez tarafından açıklandı. Her seçimde sadece adaylarını açıklayan, partinin adresi ve il başkanının kim olduğu bilinmeyen Demokrat Parti`de genel seçimler için adaylarını belirledi. Genel Merkez tarafından yapılan açıklamada DP`de 1. sırada Hayati Çimen, 2. sırada Yunus Emre Karaca ve 3. sırada Hasan Boztaş isimleri yerini aldı.

İttifak partilerin durumu

2015 seçimlerinin iddialı bir diğer partisi ise son zamanlarda ittifak oluşumu içerisinde olan Saadet Partisi ile Büyük Birlik Partisi`ndeki hareketlenmeler oldu. Birleşerek ortak aday çıkartan ve seçimlere SP ismi ile girecek olan milli görüşçüler, bu seçimlerden çok iddialı bir sonuç bekliyorlar. Konu hakkında gazetemize özel açıklama yapan SP İl Başkanı Faruk Vurgun, en iyi sonucu almak için canla başla çalıştıklarını ve şuanda isimleri geçen 3 partinin adaylarını alt üst edecek sürpriz isimli adaylar ile seçim yarışının içinde olacaklarını söyledi. Vurgun "En iyi seçim sonucuna ulaşmak için partimizin her kademesi gece saatlerine kadar çalışıyor" dedi. Muhtemel bugün açıklaması beklenen SP adaylarının kimler olacağı ise kulislerde kulaktan kulağa yayılmaya başladı.



  • Çarşamba 22.6 ° / 13.3 ° Güneşli
  • Perşembe 23.9 ° / 12.4 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı
  • Cuma 26.5 ° / 14.3 ° Güneşli