Saygısızlık edecektiniz, bari çağırmasaydınız!

Saygısızlık edecektiniz,  bari çağırmasaydınız!

Saygısızlık edecektiniz, bari çağırmasaydınız!

GAZİ´YE SAYGISIZLIK!

Atatürk´ün ölüm yıl dönümü münasebetiyle Cumhuriyet Meydanı´nda düzenlenen anma töreninde Gazi olduğu öne sürülen vatandaşa büyük saygısızlık yapıldı.

KİMSE UMURSAMADI

Protokol sırasında il protokolü ile birlikte bekleyen ve göğsünde protokol üyesi olduğunu gösteren kart taşıyan bir Gazi vatandaşa saygısızlık yapıldı. Yağmurlu ve soğuk havada, açık alanda gerçekleştirilen törene katılan Gazi vatandaşın üzerinde ne pardesü vardı ne de elinde şemsiye. Törende yağmur başlayınca protokol üyeleri şemsiyelerini açarak törenin bitmesini beklediler. Ancak Gazi vatandaş açıkta kaldı. Ne kimse şemsiye uzattı ne de açıkta tuttuğu şemsiyenin altına onu aldı.

HİÇ YAKIŞIK ALMADI

Tören bitene kadar öylece soğukta bekleyen Gazi vatandaş, törenin sonunda titreyerek alandan ayrıldı. Gazi vatandaşa yapılan bu saygısızlık dikkat çekti ama kimse umursamadı. Vatandaşı önce kimse tanıyamadı. Ancak yakasındaki protokol kartı olduğu söylenen kartla törende yerini almıştı. Yakasındaki kart nedeniyle yaşlı vatandaşın protokole davet edildiği düşünüldü. Durumu görenler vatandaşın Gazi olsa da olmasa da, törene davet edilse de edilmese de en azından Atatürk sevgisi ile törene katılan yaşlı bir vatandaşa böyle bir saygısızlığın reva görülmesinin yakışık alacak bir durum olmadığı belirtildi. 



  • Cumartesi 17.2 ° / 14.3 ° Orta kuvvetli yağmurlu
  • Pazar 23.7 ° / 13.2 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı
  • Pazartesi 21.5 ° / 12.8 ° Orta kuvvetli yağmurlu