Saygılı hedeflerini açıkladı

Saygılı hedeflerini açıkladı

Saygılı hedeflerini açıkladı

?Kırıkkale daha iyi bir noktaya gelecek?

Kırıkkale Belediye Başkanı Mehmet Saygılı, seçimlerin ardından 2 yıl geride kalırken, gazetecilerle düzenlediği basın toplantısında bugüne kadar yapılan çalışmalar ve bundan sonra neler yapılacağını anlattı.

ÇALIŞMALARINI ANLATTI

Kırıkkale Belediye Başkanı Mehmet Saygılı görevdeki ikinci yılını düzenlediği basın toplantısında değerlendirdi. Gazetecilerle birlikte devam eden çalışmaları da yerinde inceleyen Belediye Başkanı Saygılı, çalışmaların tamamlanmasıyla birlikte Kırıkkale´nin daha iyi bir noktaya geleceğini söyledi. Her zaman Kırıkkalelilik ruhunun geliştirilmesi taraftarı olduklarını söyleyen Belediye Başkanı Saygılı ?Göreve gelirken Kırıkkalelilik ruhunu kazandıracağımızı söylemiştik. Bu konuda ısrarımızı sürdürüyoruz. Çünkü Kırıkkalelilik ruhu ön plana çıkmadığı sürece gerçek şehirleşmenin olmayacağına inanıyoruz? diye konuştu.

GECE GÜNDÜZ ÇALIŞIYORUZ

Belediye meclis salonunda yapılan değerlendirme toplantısına Belediye Başkan Yardımcıları, birim müdürleri, yerel ve ulusal basın temsilcileri katıldı. 2 yıllık süre zarfında yapılan çalışmaları tek tek sıralayan Kırıkkale Belediye Başkanı Mehmet Saygılı ?30 Mart 2014 tarihinde vatandaşlarımız Kırıkkale Belediyesi seçimlerinde Kırıkkale´nin tarihinde en yüksek oyuyla ve rabbimizin takdiriyle şehrimize hizmet etme emaneti bize verildi. Göreve geldiğimiz ilk andan itibaren vatandaşımıza hizmet etmek için gece gündüz çalışmaya devam ediyoruz. Personel önceliğimizi, her sene katkıda bulunarak, daha iyi şartlarda çalışma imkanı sağlayarak bir adım daha ileriye taşıdık. Verimli çalışmanın hak teslimi olacağı kanaati ile önceliğimiz hep personelimiz oldu. İnşallah bundan sonrada bu şekilde olmaya devam edecek? ifadesini kullandı.

HİZMET VE BORÇ ÖDEME

Belediyenin borcuyla ilgili detaylı bilgiler veren Başkan Saygılı ?Belediyeyi 324 milyon borç ile devraldık. Bu borcu yeni ödeme planları ve ekonomik bir tablo çerçevesinde iki yıl içerisinde 269 milyona indirdik. Belediyemizde taşeron firmaya ait, temizlik işlerinde görevli 190 personel, fen işlerinde görevli 34 personel, ilaçlamada görevli 10 personel, parkomat işinde görevli 37 personel, güvenlik işinde görevli 26 personel çalışmaktadır. Öte yandan 418 kadrolu Memur, 246 kadrolu işçi, 12 engelli kadrolu memur, 11 engelli kadrolu işçi, 5 hükümlü işçi ile toplamda 969 personelimiz ile vatandaşlarımıza hizmetimizi sürdürüyoruz? diye konuştu.

KIRIKKALELİLİK RUHU

Başkan Saygılı ?Seçim vaatlerimiz arasında olan ve bizim için öncelikli projelerimizin başında gelen Kırıkkalelilik ruhunu taşımayı, kendimize ve vatandaşlarımıza empoze ederek, şehrimizi sahiplendik ve bu ruha her platformda sahip çıktık. Süreç isteyen bu konuda önemli adımlar attığımıza inanıyorum. Hep birlikte her zaman söylediğimiz gibi ?Doğduğumuz,doyduğumuz Kırıkkalemizde biriz beraberiz. Vatandaşlarımıza daha iyi hizmet etmek üzere, gelişen şehrimiz ve artan nüfusumuz dikkate alınarak, problemleri daha hızlı çözüme kavuşturmak adına yeni birim müdürlükleri ihdas ettik. Plan ve Proje Müdürlüğü, Bilgi İşlem Müdürlüğü, Ulaşım Hizmetleri Müdürlüğü, Destek Hizmetleri Müdürlüğü, Mezarlık Müdürlüğü, Sağlık Hizmetleri Müdürlüğü, Hal Müdürlüğü. Çevre Koruma Müdürlüğü.

HALK GÜNÜ ETKİNLİKLERİ

?Halkımızın sorunlarını bire bir ve pratik bir şekilde çözmek adına başlatmış olduğumuz Halk günü etkinliğimizin en son 98´ncisini gerçekleştirdik. Bu etkinliğimizde vatandaşlarımız ile aramızda hiçbir aracı olmadan direkt olarak görüşüyoruz. İstek, talep ve sıkıntılarını alıyoruz. Sorunlara çözüm manasında anında cevap verilerek, istek ve talepler giderilmiş oluyor. Haftanın her Perşembe günü 10.00 ile 12.00 saatleri arasında meclis salonumuzda vatandaşlarımızla bir araya geliyoruz. Nisan ayı sonuna kadar 98 Halk Günü etkinliği gerçekleştirildi. Ve bu süreç içerisinde 4156 talep ve şikayet alınarak % 75 oranında çözüme kavuşturuldu. Öte yandan AKOS´da 28 bin 389 istek ve şikayetin, 22 bin 196´sı sonuçlandı. 6 bin 193´ünün süreci devam ediyor. Ayrıca Sosyal Medya üzerinden gelen istek, talep ve şikayetler görevli personellerimiz tarafından anında değerlendirilerek, ilgili birim müdürlüklerine sevki sağlanmaktadır. En kısa süre içerisinde sosyal medya taleplerine cevap verilmektedir?.

SOSYAL ETKİNLİKLERİMİZ

18 Mart Çanakkale Zaferi ve Şehitler günü dolayısıyla her yıl geleneksel hale getirdiğimiz Fener Alayı yürüyüşümüzün bu yıl ikincisini gerçekleştirdik. Vatandaşlarımızın oldukça ilgisini çeken bu yürüyüşümüz inşallah bundan sonraki yıllarda da devam edecek. Cumhuriyet Meydanından başlayarak sırasıyla Atatürk Bulvarı, Ankara Caddesi ve Zafer Caddesinden vatandaşlarımızın yoğun katılımıyla yürüyüşümüzü tamamladık.

RAMAZAN ETKİNLİĞİ

Vatandaşlarımızın 11 Ayın Sultanı Ramazan Ayını dolu dolu geçirmelerini sağlamak maksadıyla, Cumhuriyet Meydanında gerçekleştirdiğimiz Ramazan Meydanı çalışmasını organize ettik. İçerisinde Ramazan ayına yakışır konserlerin, çocuk oyunlarının ve sergilerin bulunduğu etkinliğimize vatandaşlarımızın yoğun ilgi göstermesi bizi çok memnun etti. Bu sayede vatandaşlarımızın Ramazan akşamını daha renkli hale getirmiş olduk. Ramazan Ayı sonunda, ilimiz genelinde vatandaşlarımızı davet ederek Nur Camimizin avlusunda yoğun katılımlı iftar programımızı gerçekleştirdik. Yaklaşık 4 bin vatandaşımız ile birlik ve beraberliği pekiştirmek maksadıyla Ramazan ayına yakışır programımızı geleneksel hale getirdik. İnşallah bu yılda programımızı gerçekleştireceğiz.

SOSYAL KONSEY

Belediyemiz bünyesinde hizmet veren sosyal konsey marifetiyle, belirlenen ailelerimize, şehrimizin hayır sahibi kişilerinden toplanan yardımları ihtiyaç sahibi ailelerimize ulaştırıyoruz. Ayrıca yaşlı ve engelli ihtiyaç sahibi ailelerimize yönelik evlere yemek servisi de gerçekleştiriyoruz. Bu kapsamda ihtiyaç sahibi ailelere ücretsiz 2 milyon 72 bin 680 adet ekmek dağıtımı gerçekleştirdik. Yardıma muhtaç ailelerimize alışverişte seçme imkanı getirerek, Sosyal Konseyimiz bünyesinde hizmet veren Sosyal Marketin açılışını gerçekleştirmiştik. Bu sayede yardıma muhtaç ailelerimiz ihtiyaçları doğrultusunda puan sistemi ile buradan alışverişlerini yapabilmektedir. Bu sistem ile aynı zamanda yaşanan israfın da önüne geçmiş olduk. Vatandaşlarımızın hem hüzünlü hem de mutlu günlerinde elimizden geldiğince yanlarında olmaya çalışıyoruz. Bu kapsamda cenazesi olan vatandaşlarımızın, taziyeye gelen misafirlerine yönelik taziye çadırı sistemini geliştirdik ve 10 adet çadır alımı gerçekleştirdik. Çadırımız cenazesi olan vatandaşlarımızın taziye evinin önünde personelimiz tarafından yerleştiriliyor ve vatandaşımızın isteği doğrultusunda 3 gün boyunca kalması sağlanıyor.

TÜRK METAL KIRIKKALESPOR

İlimizin tek takımı olan Türk Metal Kırıkkalespor´a imkanlarımız dahilinde elimizden gelen tüm desteği sağlıyoruz. Takımımıza şehrimiz ile birlikte sahip çıkıyoruz. Türk Metal Kırıkkalespor´a maddi, manevi desteklerimizle hak ettiği konuma ulaştırmayı hedefliyoruz. Bulunduğu ligde başarılı bir sezon geçiren takımımız, son karşılaşması olan Sarayönü Belediyespor´u 3-1 gibi farklı bir galibiyet ile geçerek şampiyon oldu.

MESAİ DÜZENLEMESİ

Vatandaşlarımızın Belediye hizmetleri ile ilgili bazı birimlerimizde mesai saatlerinde düzenlemeler yaparak hizmet sürelerini uzattık. Bu sayede vatandaşlarımıza mesai sonrası su borcu, ÇTV ve Emlak borçlarını gecikmeye düşmeden ödemelerini yapabilmeleri için uygulamamızı faaliyete geçirdik. Vatandaşlarımızın talepleri doğrultusunda Belediyemiz meclisinde yeni bir karar alarak Su abone bedelinde yüzde 50´ye varan indirim gerçekleştirdik.

KRİZ YÖNETİMİ OLUŞTURDUK

Kırıkkale genelinde meydana gelen doğal olaylarda zararı en aza indirmek maksadıyla Kriz yönetimi ihdas ettik. Son yıllarda en şiddetli yağışlar gerçekleşti. Sel suları bir çok semtimizde hayatı olumsuz etkiledi. Bu konuda İtfaiye Müdürlüğünde kriz masası kurduk. Tüm ekiplerimiz program dahilinde en ücra köşelere kadar ulaşmaya çalıştılar. Vatandaşlarımızın zararını en aza indirmek için koordineli bir çalışma gerçekleştirdik. Başbakan Yardımcımız Prof. Dr. Sayın Beşir Atalay´ın da destekleri ile AFAD aracılığıyla Belediyemizin ve vatandaşlarımızın zararının bir kısmının tazmini sağlandı. Belediyemizin bütün unsurları sel felaketinde vatandaşımızın yanında oldu. Ağır sonuçlar doğurması beklenen bir felaket, en az zararla atlatılmış oldu. İlimizde kış münasebetiyle oluşan kar temizleme çalışmaları hızlı bir şekilde yapıldı. Bu kapsamda yaklaşık 330 ton ham tuz, 75 ton kar eritici solüsyon kullanılmış ve yollarımız kullanıma açılmıştır.

SOKAK HAYVANLARI TOPLANIYOR

Şehrimizde ?Kısırlaştır, Aşılat, Yaşat´ sloganı ile sokak hayvanlarına yönelik günlük olarak çalışmalarımız devam etmektedir. Bu kapsamda 2015 yılı içerisinde 1.254 kısırlaştırma işlemi gerçekleştirdik. Toplam 2 bin 974 sokak hayvanına aşılama ve tedavi konusunda müdahale de bulunduk. Bir yıl içerisinde sahiplendirme sayımız ise 410 adet. Öte yandan, vatandaşlarımızın istek ve şikayetleri doğrultusunda, sokak hayvanlarının toplaması ve bakımı sağlandı. Soğuk kış günlerinde ise, kurum ve kuruluşlardan toplanan atık yemekler, sokak hayvanlarımızın bulunduğu bölgelere bırakıldı. Hayvan barınağımızda ise 350 adet köpek sürekli olarak barındırılıyor. Belediyemiz bünyesinde bulunan Hayvan Barınağında yeni bir çalışma yaparak her hayvana bir kulübe yaptık. Tesisimizde barınan sokak hayvanları bu sayede yaz ve kış aylarının olumsuz etkilerinden korunmuş oldu.

MÜCAVİR ALAN SINIRI

İlk mücavir alan sınırımız 02.09.1982 tarih ve 17800 sayılı resmi gazetede yayınlanarak yürürlüğe girmiştir. Yeni belediye sınırının belirlenmesi ve kentin gelişme sürecine bağlı olarak, 02.03.2015 tarih ve 2015/36 sayılı Belediye Meclisi kararıyla, kuzeyde Ulaş ve Karacalı, güneyde de Ahılı ve Hasandede´nin belirli kısımlarını kapsayacak şekilde, toplamda 9810 Hektarlık bir alan yeni Mücavir Alanımız olarak belirlenecektir. Şuanda Çevre ve Şehircilik Bakanlığında incelenmektedir. 2 ay içerisinde onaylanacağını tahmin ediyoruz.

TAPU SORUNUNU ÇÖZDÜK

1993 yılından bu yana sorun olan DOP (Düzenleme Ortaklık Payı) kesintileri nedeniyle vatandaş arazilerinde bulunan Belediye hisselerinin üzerindeki hacizleri kaldırarak tapu vermeye başladık. Bu sorun ile alakalı vatandaşlarımızın yüzde 90´ınına ulaşmış bulunuyoruz. Hissesi bulunan yaklaşık 5 bin vatandaşımızdan imza aldık. Tapu sorunu olan binlerce vatandaşımıza tapularını teslim ettik.

ATIK SU ARITMA TESİSİ

Belediyemiz tarafından yapımı tamamlanan Atık Su arıtma tesisimizin deneme aşaması tamamlandı. Bu kapsamda 6 aylık deneme süreci sonunda, tesisi yapan firma tarafından 2 yıl boyunca işletilecek. Daha sonra Belediyemiz tesisi devralarak kendi bünyesinde işletecek.

ÇİÇEK DÜZENLEME

Park ve Bahçeler Müdürlüğümüz bünyesinde ve uzun süredir kullanılmayan seramızı aktif hale getirerek, şehrimiz genelinde kullanılacak mevsimlik çiçek üretimini yapmaya başladık. Park ve Bahçeler Müdürlüğümüz çalıştırdığı bayan personelleri ile birlikte, ilimiz içerisindeki parklara, orta refüjlere, dönel kavşaklara ve caddelere dikilmesi için çiçek üretimini gerçekleştiriyor. Seramızda 300 bin adet sarı kadife, kırmızı kadife, beyaz petunya, kırmızı petunya, pembe petunya, mavi petunya, somon petunya gibi rengarenk mevsimlik çiçek yetiştirme işlemi devam ediyor. Yaz ayının yaklaşması ile birlikte şehrimiz genelinde mevsimlik çiçek dikim çalışmalarına başladık. Bu kapsamda şehrimizin görüntüsü açısından büyük önem arz eden çiçeklerimiz ile birlikte kavşaklarımız artık daha renkli hale geldi.

DAHA YEŞİL BİR KIRIKKALE

Şehrimizin nefes alan bölgelerini arttırmak, park ve bahçelerimizi geliştirmek, vatandaşlarımızın ihtiyaçları doğrultusunda yeni ve daha yaşanabilir bir kent oluşturma adına yeşile verdiğimiz önemi arttırdık. Bu kapsamda şehrimiz genelinde 200 bin adet çiçek dikimi ile 10 bin adet ağaç ve çalı dikimi gerçekleştirdik. Vatandaşlarımızın istek ve taleplerini değerlendirerek, 3 adet yeni park yapım işini tamamladık. Ayrıca engelli çocuklarımıza yönelik 2 adet engelli parkını Atatürk parkı içerisinde hizmete sunduk. İnşallah daha yeşil bir Kırıkkale için çalışmalarımız son hız devam edecek.  Öte yandan 2014 Mart ayından 2016 Mart ayı sonuna kadar plan dahilinde15 adet park revize çalışması, 3 adet yeni park yapımı, aynı zamanda ağaç dikim sayısını 2016 Mart ayı sonu itibariyle 25 bin sayısına ulaştırdık.

ŞEHİTLER PARKI

MKE arazilerinin bulunduğu bölgeye yapılacak olan büyük Şehir Parkı´nın başlangıcı olarak saydığımız Şehitler parkını hizmete açtık. Bu kapsamda, 3200 metrekarelik alanda parkımızı inşa ettik. Parkımız içerisinde Şelale, gölet, kameriye, pergolalı girişler, yürüyüş yolu, oturma bankları, çöp kutuları, seyir terasları, göletler içerisinde kuğu, ördek ve balıklar bulunmaktadır. Budama sanatı ile oluşturulan vurgulu bitkiler kullanılarak düzenlenen parkımız, ayrıca ışıklandırması ile de bölgeye yeni, estetik ve doğal bir görüntü oluşturmuştur. Parkımızın resmi açılışını önümüzdeki günlerde gerçekleştireceğiz.

TEMİZLİK İŞLERİ

Yol süpürme makineleri ile günlük ortalama 140 km yol program dahilinde süpürülüyor. Bünyemizde bulunan 19 adet sıkıştırmalı çöp kamyonu ile yaklaşık 8000 noktadan çöp toplanıyor. Şehrimizin çeşitli semtlerinde kurulan semt pazarları, oluşturmuş olduğumuz Pazar ekibi tarafından, pazarın kalkması ile birlikte temizliği yapılarak arazözle yıkanıp, süpürge aracı ile süpürülmektedir. Temizlik İşleri Müdürlüğümüze, belediyemizin 280 15 50 şikayet hattına ve yazı işleri dilekçe yoluyla gelen, bütün sözlü ve yazılı şikayetler anında değerlendirilmektedir. Aralık ayı itibariyle toplam 26 ilkokulda Çevre Temizliği ve Hijyen konulu seminer verildi. Seminere katılan çocuklara tamamı Belediyemiz tarafından hazırlan ´Feyza´nın Temiz Dünyası´ adlı çocuk kitabı hediye edildi.

METRUK BİNALAR YIKILIYOR

Çevreye zarar veren metruk 70 adet bina tespit edilmiştir. Bunların 53 adetinin yıkımı gerçekleştirildi. Diğer metruk binaların yıkımı da belirlenen süre içerisinde gerçekleştirilecektir. MKE arazilerinde bulunan binalarında yıkımı gerçekleştiriliyor. Yıkım işleminin tamamlanması ile birlikte planladığımız proje için çalışmalara başlayacağız.

YENİ ARAÇLAR ALINDI

Şehrimizde vatandaşlarımıza daha iyi hizmet sunabilmek ve hizmetlerimizi eksiksiz yerine getirebilmek adına araç ve ekipman ihalesine çıkılmıştır.

-1 adet 30 tonluk ekskavatör ve ataşmanları,

-1 adet loder yükleyici,

-1 adet sathi kaplama kombine aracı,

-1 adet asfalt roley tankı,

-1 adet lovbed yer dorsesi (taşıyıcı),

-1 adet 15 tonluk kamyon,

-3 adet soğutmalı cenaze aracı ihalesi yapılmış ve alımı gerçekleştirilmiştir.

Ayrıca belediyemize hibe olarak, 3 adet 4*2 kamyon, 1 adet tır, 1 adet 6*4 kamyon alımı gerçekleştirildi. Bu kapsamda Belediyemiz bünyesinde çalıştırılmak üzere yeni dönemde toplam 14 yeni araç şehrimize hizmet vermeye başlamıştır.

FEN İŞLERİ ÇALIŞMALARI

Mahallelerde asfalt, kaldırım ve kilit parke çalışmalarını hızlandırdık. Çevre mahallelerden başlayarak öncelikle vatandaşlarımızın mağdur olduğu ve sıkıntı yaşadığı semtler, caddeler ve sokakların tespiti yapıldı. Eylem planı hazırlayarak ve bu plan doğrultusunda çalışmalar başlatarak günlük takibini yaptık. Çalışmalar esnasında vatandaşımızın önerisini de dikkate aldık. Göreve geldiğimiz tarihten itibaren bütün mahallelere yayılarak devam eden çalışmalarımızda; 286 km satıh kaplama, 5 km bulvar düzenlemesi, 220 bin m2 parkeli yol ve kaldırım, 7 km kanal hattı ve sellik, İl genelinde sellik ıslahı ve ızgara çalışması, Samsun Bulvarı orta refüj düzenlemesi ve çit tel çekimi 40 bin ton sıcak asfalt kaplama ve yama çalışması yapılmıştır. Şehrimiz genelinde 15 kilometre yeni yol açılmıştır.  Muhtelif caddelerde, sokaklarda yapılacak olan asfalt çalışması için mekanik malzeme serilerek reglajı yapılmıştır.

CELAL BAYAR PARKI

Belediyemiz tarafından hazırlanan projenin Kültür Bakanlığı tarafından kabul edilmesiyle tadilatına başlanan Rahmi Pehlivanlı sanat sokağı yapım çalışmaları tamamlandı. Tamamlanan çalışmamızda, peyzaj düzenlemesi yeniden gerçekleştirildi. Ayrıca sokak içerisine şelale, yürüyüş yolları ve mevsimlik çiçek ve güllerden oluşan adacıklar yapılmıştır. Şuan da kullanıma hazır olan sokağımız açılışını bekliyor.

HÜSEYİN KAHYA PARKI EMEKLİ EVİ

Hüseyin Kahya parkında 100 m2 alanı olan konak mimarisinde bir yapı emeklilerimize hizmet amaçlı tasarlanmış ve yapımı tamamlanmıştır. Bina tasarımında Kırıkkale´nin tarihi mimarisini yansıtan prototipinin oluşturulması amaçlanmıştır.Şuan da hizmet veren Emekli evimizde çay hizmeti de sunulmaktadır.

MİNİBÜS BEKLEME NOKTASI

Şehrimiz ardiyeciler sitesi yanında bulunan dolmuş bekleme noktasını mahallelere kaydırarak, Şehir içi trafiği rahatlatılması planlanıyor. Şehir içi ulaşımın düzenlenmesi amacıyla öngörülen ana ulaşım planı referans alınarak yapılan ulaşım planlama çalışmaları ile ortaya çıkan minibüs depolama alanlarının mahallelere dağıtılması projesiyle şehrimizde 12 noktada depolama alanları oluşturulmuştur. Bina tasarımında Kırıkkale´nin tarihi mimarisini yansıtan konak cephesinin oluşturulması amaçlanmıştır. Yapım ihalesi tamamlanmış olup, yaz aylarında uygulamaya geçmesi planlanmaktadır. Bu sayede şehir içi ulaşımda önemli düzenlemeler yapılacaktır.

YAPILACAK ÇALIŞMALAR

2016 yılı içerisinde yol problemi olan, mahalle ve sokaklarımızda çalışma yapacağız. Bu kapsamda 120 bin metrekare kilit parke, 600 bin metrekare sathi kaplama, 200 bin metrekare sıcak asfalt çalışması gerçekleştireceğiz. Fen İşleri Müdürlüğümüzün çalışması geçen yıl olduğu gibi bu yıl da çok yoğun geçecek. Öte yandan şehrimizde vatandaşlarımızın sık kullandığı İzmir Caddesinde yeni bir düzenleme gerçekleştireceğiz. Bu düzenleme de 2 bin 500 metrekare andezit taş döşeme işi gerçekleştirip ayrıca çevre düzenlemesi de yapacağız.

KENTSEL DÖNÜŞÜM PROJELERİ

Yeni Mahalle Kentsel Dönüşüm Projesi, Şehrimiz Yenimahalle Devebağırtan mevkiinde başlatılan çalışmaların ikinci kısmına start verdik. TOKİ ile yapılan görüşmeler neticesinde toplam 500 konutluk çalışmalara başladık. 2016 yılı içerisinde cami ve okul olan yeni projemizin ihaleye çıkartılarak yapımına başlanması planlanmaktadır. Bağlarbaşı Mahallesi, Kentsel dönüşüm amaçlı olarak seçilen ve Revizyon İmar Planı yapılan bölge Yüksek İhtisas Hastanesi, Çevre Yolu ve Samsun Bulvarı arasında kalmaktadır. Bölge kentin kuzeybatısından kuzeye doğru yükselen bir eğimde, şehre hakim bir konumda bulunmaktadır. Bölgede asıl amaç nüfus artışı değil; yaşam kalitesinin artırılması, sağlıklı yapılaşma yani Kaliteli konut üretimidir. Mevcut imar planlarına göre en fazla 3 kat inşaat izni olması nedeniyle şu ana kadar arsa sahipleri tarafından değerlendirilememiş, özel yatırımcılar tarafından da karlı olmadığı için ilgi gösterilmemiştir. Yapılacak olan imar plan çalışmasıyla bölgede daha iyi yaşam standartlarında, altyapısı ve sosyal donatısı ile modern bir şehircilik örneği sunulmak istenmektedir.

BALIKÇILAR ÇARŞISI PROJESİ

TCDD ile 30.03.2010 tarih 379 sayılı meclis kararıyla 10 yıl süreliğine yapılan protokol kapsamında kullanımımızda olan alana balıkçılar çarşısı yapılacaktır. Bu proje için Millet Bulvarına cepheli Park ve Bahçeler Müdürlüğü binası yanına 125 m2 kapalı alan, 455 m2 açık alan toplam 580 m2 olarak 10 adet balık satış evi ve balık ekmek açık servis alanı projesi hazırlanmıştır.

TARİHİ KIRIKKALE EVLERİ PROJELERİ

MKE protokolüyle tarafımıza tahsis olan araziye 1600 m2 inşaat alanına sahip Sosyal ve Kültürel Tesis Projesi yapılmıştır.  Kültür Bakanlığından tescilli tarihi konaklarımızın mimari özelliklerini yansıtan projede; 12 adet 50´ şer m2 dükkan,  2 adet  350´ şer m2 lokanta, Açık oturma alanları, Açık yemek alanları bulunmaktadır. 23 Mart´ ta uygulama ihalesi tamamlanmış olup, yapımına başlanacaktır.

BİSİKLET VE YÜRÜYÜŞ YOLU

Şehir merkezi ile Bahçelievler-Yuva mahalleleri arasında yeşil bir bant tasarlayarak bu bölgede yaşayan halkımıza spor ve rekreasyon hizmeti götürmeyi amaçladık. Projede; Millet Bulvarı- Ahılı Caddesi güzergahında 2 km´ lik bir hatta Bisiklet ve yürüyüş yolu tasarlanmış,  Çoruh Özü deresine kadar olan kısım yeşil alan olarak düzenlenmiştir. Proje alanı hazırlığı başlamış olup, uygulama Fen işleri ve Park Bahçeler müdürlüğümüz tarafından yapılacaktır.

AÇIK OTOPARK PROJESİ

Şehrimizin otopark sorununu çözmek amacıyla yapılan protokol ile MKE´den Belediyemize devrolan araziler üzerinde açık otopark projesi tasarlanmıştır. Bunun yerine mevcut menfezlerin yeterli gelmemesi sebebiyle DDY izni ile 3x3´lük betonarme bakslar ile geçiş sağlanması amaçlanmıştır. Proje DDY tarafından onaylanmıştır. DDY hat tadilatı çalışması ile birlikte düzenleme başlayacaktır.

MKE ARAZİLERİ VE PROJELER

Şehrimizin merkezinde bulunan Makine Kimya Kurumuna ait lojman ve arazilerin modern şehircilik anlayışı içerisinde Kırıkkale´mize yakışır bir şekilde düzenlenmesi ile alakalı Makine Kimya Kurumu ile görüşmelere başlanmış, ortak bir proje yapılması konusunda anlaşmaya varılmıştır. Yapılan anlaşma çerçevesinde Makine Kimya Kurumunun Millet Caddesi üzerinde bulunan lojmanlarının olduğu yerde 14 blokta 564 adet konut ve sosyal tesisin bulunduğu alanda kurum ihtiyaçlarına cevap verecek nitelikte Sosyal Tesis yapımı karşılığında MKE arazilerinin Kırıkkale Belediyesine devredilmesi ile ilgili olarak Başbakanlık izni çıkmıştır.Amacımız Atatürk Bulvarı üzerinde bulunan MKE arazileri üzerinde içerisinde sosyal yaşam merkezlerini, spor alanlarını, bisiklet ve yürüyüş yollarını barındıran büyük bir şehir parkı yapmaktır. Şehir Park Proje çalışmaları 49.702,50 m2 alana yapılacaktır. Eylül 2015´ de Protokol imzalanmıştır.

KONUTLAR YAPILACAK

Ekim 2015´ de lojman ve sosyal tesisin proje ihalesi yapılmış, MKE ve Belediyemiz tarafından yapılan toplantılarda projeler şekillendirilmiş, Aralık ayında uygulama projeleri tamamlanmıştır. Uygulama ihalesine çıkılmış olup, lojmanlar 5 Nisan 2016´ da, Sosyal Tesis 6 Nisan 2016´ da ihalesi yapılmıştır. Şehir Park Projesi tamamlanmış olup önümüzdeki günlerde ihalesi yapılacaktır. 49.000 m2 alanda tasarlanan Şehir Park Projesinde; Yürüyüş, bisiklet ve paten yolları, 3.000 m2 etkinlik çayırı ve sahne, Açıkhava Atölye Alanı, Sergi Duvarları, Açık ve kapalı oturma alanları, Oyun tepeleri, Işık oyunlu süs havuzları, Kuş evleri, Bitki labirenti, Kokulu çiçekler bahçesi, Büfe, Renkli bitkiler bahçesi, Tırmanma duvarı, bulunacaktır. Eski Sosyal Tesis binasının ön tarafına yapılacak olan komplekste; 300 Kişilik büyük salon, 150´ şer 2 adet küçük salon, 100 kişilik konferans salonu, 2 adet kültürel faaliyet salonu, 2 adet suit, 35 adet oda bulunacaktır.

OTOGAR KAVŞAK PROJESİ

Ankara, Kırıkkale ve Kayseri karayollarını birbirine bağlayan kavşakta daha önceki dönemde başlatılan projenin takibini yaptık. 4 Eylül 2014 tarihinde ihalesi yapılan yapım işi şuan da devam etmektedir. Yaklaşık 2 yıl içerisinde yapımının tamamlanması hedeflenmektedir. Proje 15.01.2017 tarihinde tamamlanacaktır.

KAVŞAK ÇALIŞMALARI

?Şehrimizi ortadan ikiye bölen demir yolunun hemzemin geçitlerinin düzenlenmesi ile ilgili olarak Devlet Demir Yolları ile görüşülerek ortak projeler yapılmıştır. Kayaş-Kırıkkale arası konvansiyonel demir yolu projesine müdahil olunarak şehrimiz içerisinden geçen demiryolunun şehrin güneyine alınarak şehir dışına çıkartılmasıyla ilgili olarak girişimlerimiz devam etmektedir.Bu süre zarfında hemzemin geçitler için 3 adet katlı kavşak projesi tasarımı ve uygulama projeleri tamamlanmış olup DDY tarafından onaylanmıştır. 2016 yılı içinde yapım ihalesinin tamamlanması planlanmaktadır? dedi.

YERİNDE ANLATTI

Mehmet Saygılı, Belediye Meclis Salonunda düzenlediği basın toplantısında çalışmaları anlattı. Daha sonra gazetecilerle birlikte kendi kullandığı minibüsle çalışma alanlarını gezdi ve burada gazetecilere çalışmaları bir kere daha anlattı. Celal Bayar´da gazetecilerle birlikte akşam yemeği yiyen Saygılı daha sonra hatıra resmi çektirdi.

 



  • Cuma 25.2 ° / 14.4 ° Güneşli
  • Cumartesi 22.8 ° / 12.4 ° Güneşli
  • Pazar 23.5 ° / 12.9 ° Güneşli