Saygılı: ?Allar razı olsun? desinler yeter?

Saygılı: ?Allar razı olsun? desinler yeter?

Saygılı: ?Allar razı olsun? desinler yeter?

 

?Belediye ve personele

itibar kazandırdık?

 

Saygılı HABERKALE´ye konuştu

Kırıkkale Belediye Başkanı Mehmet Saygılı, seçildiği günden bu yana ilk kez bir söyleşi gerçekleştirdi ve bunu da Kırıkkale´nin en çok takip edilen haber sitesi olan HABERKALE ile yaptı?

HABERKALE İmtiyaz Sahibi Murat Tanır ve Genel Yayın Yönetmeni Halil Halat´a konuşan Saygılı, çalışmalarını, hedeflerini, prensiplerini ve düşüncelerini paylaşarak kamuoyuna mesaj verdi.

KIRIKKALE HEPİMİZİN KIRIKKALESİ

Söyleşimizin ilk bölümünde Kırıkkale Belediye Başkanı Mehmet Saygılı adaylık sürecini, aday oluşunu ve seçimi kazandıktan sonra Belediye ile personelin durumunu düzeltmeye yönelik çalışmalarını anlattı. Başkan Saygılı, ikinci bölümde ise kendisinden beklenen çalışmalar ve önemli projelerin ne aşamada olduğu konusunda bilgiler verdi. Saygılı buna geçmeden önce Kırıkkale´de bölgecilik ruhunu kırmak için çok büyük çaba sarf ettiğini ve bunun da alışmaya başladığını söyledi. Kendisinin aldığı yüksek oy oranının bunu gösterdiğine vurgu yaptı ve ?Benim amacım ?Kırıkkale bizimdir, hepimizindir? anlayışını tüm kesimlere yaymaktır. Bölgecilik olgusunu bitirmek istiyorum. Bunun da bitmeye başladığına inanıyorum? dedi.

40 DÖNÜMLÜK PARK YAPILACAK

Hiç kimseyi ayırt etmeden hizmet etme anlayışında olduklarının altını çizen Saygılı, ?Bizim anlayışımızda ayrım yoktur. Herkese hizmet üretiyoruz. Şehrin her yerine hizmet götürmek istiyoruz. Bu çaba ile çalışıyoruz. Şu anda çok önemli çalışmalara başlamanın eşiğindeyiz. Mesela şehir merkezindeki MKE Sosyal Tesisleri ve Lojmanların olduğu bölgeye 40 dönümlük bir park yapacağız. Burası tamamlandığında hizmetimiz buralarda yaşayacak inşallah. MKE ve İller Bankası ile karar alındı. Proje ihale aşamasına geliyor, ihaleye çıkılacak. Biz MKE´ye daire yapıp buranın karşılığını onlara vermiş olacağız. Maliyeti ise Umut Sitesi´nin olduğu yere daire yapıp satarak karşılamayı amaçlıyoruz? dedi.

HER YERE PARK YAPMAK İSTİYORUM

Bu bölgede çok geniş kapsamlı bir çalışma yürütüleceğini vurgulayan Mehmet Saygılı, ?Adliye taşınacak. Yerine Emniyet gelecek. Adliye´ye bölge çevresinde yeni bir yer yapılacak. Boşalan alanlar ise tamamen park olacak, yeşil alan olacak. 40 dönümlük bir alandan bahsediyoruz. Şehir nefes alacak. MKE´yi kuranlar zamanında şehrin bu kadar büyüyeceğini hesaba katmamışlar. Şehir bu bölgeye sıkışmış durumda. Bunu açmaya çalışıyoruz. Ben istiyorum ki, şehrin her yerine parklar, yeşil alanlar yapalım. Ama alan bulamıyoruz. Bulduğumuz yerleri de böyle yeşille değerlendirmeye gayret ediyoruz? dedi.

KIRIRKKALE EVLERİ YAPILACAK

Saygılı, bu bölgede eski Kırıkkale evleri de yapacaklarını söyleyerek, ?Bölgeyi çok renkli bir hale getireceğiz. Proje içinde çok şey var. Örneğin eski Kırıkkale evleri yapacağız. Kırıkkale´yi ziyarete gelenler burayı görmeden gitmeyecekler? diye konuştu. Bu projeyi çok önemsediğini de belirten Başkan Saygılı, ?Bunu sık sık anlatıyorum. Burası Kırıkkale için çok önemli. Burayı gerçekleştirmek için MKE ile çok yoğun görüşmelerimiz oldu ve sonunda ikna ettik? dedi.

KAVŞAKLAR NASIL YAPILACAK?

Diğer proje ve çalışmalardan da bahseden Başkan Saygılı, ?Terminal bölgesine yapacağımız kavşak ihaleye çıktı. Burada hızlı bir ilerleme yapılıyor. Buradaki çalışma da Kırıkkale için çok önemli. Biri yer altında, biri mevcut yer yüzeyinde ve biri de yer üstünde olmak üzere buraya üç katlı bir kavşak yapılacak. Bölgede çalışma başladı biliyorsunuz. İleriki günlerde daha da ilerleyecek? dedi. Hemzemin geçitler konusunda da bilgi veren Başkan Saygılı, ?Hemzemin geçitler için çalışmalarımız sürüyor. Rektörlük bölgesindeki geçit biraz ileri alındı. Alınması gerekti daha doğrusu. Ardiyeciler Sitesi Kavşağı önemli bir çalışma. Çünkü şehrin diğer bir bölümüne geçit buradan yapılıyor. İtfaiye bölgesindeki kavşak için de çalışmalar sürüyor. Hepsi çizildi, onaylandı. Bunları DDY´ye yaptıracağız. Hepsi için günlerce haftalarca koşturdum. Sonunda ciddi bir noktaya geldik? dedi.

ARDİYECİLER SİTESİ NE OLACAK?

Başkan Mehmet Saygılı, gelecek yılın Kırıkkale için bir şantiye yılı olacağını vurgulayarak, ?2016 yılı Kırıkkale için bir şantiye yılı olacaktır diyebilirim. Bir çok çalışma ya başlayacak veya hızlı şekilde ilerleyecek? dedi. Ardiyeciler Sitesi´nin bulunduğu bölgedeki proje konusunda da bilgi veren Başkan Saygılı, ?Bu bölgedeki çalışmayı da takip ediyoruz. Hızlandırmak istiyoruz. Aralık ayında bu bölgedeki esnaflarımızla mülkiyetler konusunda toplantılar yapacağız. Sitedeki mülkiyetlerin dışında kalan yerlerin hepsini aldım. Mülkiyetli yerler kaldı. Kaletepe´yi alamadık yalnız. MKE güvenlik endişesiyle burayı devretmek istemedi. Ama o bölgeyi de yeşillendirerek farklı bir hale getireceğiz? dedi. SÜRECEK

******

SÖYLEŞİDEN NOTLAR

Başkan Saygılı, şehir merkezine yapılacak 40 dönümlük park için MKE´yi ikna etmek amacıyla çok çaba sarfettiğini ancak bunu başardığını söyledi. Belediye buradaki çalışma maliyetini karşılamak için Umut Sitesi´nin olduğu bölgeye çok katlı apartman yaparak satacak ve maliyeti bununla karşılayacak. Ardiyeciler Sitesi´nin olduğu bölgedeki kamu arazileri alındı, özel mülkiyetli arazilerle anlaşma kaldı. Aralık ayında bunun için mülkiyet sahipleri ile toplantılar yapılacak. Hemzemin geçitlerin tamamını DDY yapacak. Saygılı bunu sağlamak için haftalarca uğraştığını belirtti.

 

YARIN:

OTOPARK NE OLACAK?

TEMİZLİK KONUSU?

ULAŞIM DURUMU?



Salih celik
6.10.2015 22:36:30
Sayin Baskan kirikkalenin sembolü kale ve oradaki üzeri acik kanal a yolunuz düstümü ben yurtdisinda yasiyorum misafirlerimle oraya gittik onlarla gitmeseydim de odurumu görmeselerdi cok üzüldüm 2 konu mehmet akif caddesi ile persembe pazarina cikan yol arasina göbek yapilmasi kazalari önler saygilarimla

salih celik
7.10.2015 20:32:33
SAYIN Haber kale en cok o kududugum site sizdiniz fakat yazmis oldugum yorumu neden yayinlamiyorsunuz??

  • Çarşamba 29 ° / 17.9 ° Güneşli
  • Perşembe 28.8 ° / 18.3 ° Güneşli
  • Cuma 30.8 ° / 19.8 ° Güneşli