Anahtar Kelimeler: Salonda mezuniyet töreni

Salonda mezuniyet töreni

Salonda mezuniyet töreni

SALONDA YAPILDI

 

Kırıkkale Üniversitesi 2021-2022 Akademik Yılı Mezuniyet töreni Cumhurbaşkanı Yardımcısı Fuat Oktay'ın katılımı ile Kırıkkale Üniversitesi Mavi Salonda yapıldı. Oktay, Kırıkkale'den ve Kırıkkale Üniversitesinden beklentilerinin yüksek olduğunu belirtirken, Kırıkkale Anadolu'nun merkezi Türkiye'ye değil, tüm Dünya'ya hitap ediyor'' dedi.

SALONDA YAPILDI

Akademik yılı mezuniyet törenine katılım oldukça geniş oldu. Daha önce toplu olarak stadda yapılan tören bu kez küçük çaplı olarak salonda gerçekleştirildi. Bu karar bir çok veli ve öğrencinin tepkisini çekti. Törene Cumhurbaşkanı Yardımcısı Fuat Oktay, Kırıkkale Valisi Bülent Tekbıyıkoğlu, Kırıkkale Milletvekili Ramazan Can, Kırıkkale Belediye Başkanı Mehmet Saygılı, Kırıkkale Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Ersan Aslan, AK Parti İl Başkanı Mustafa Kaplan, İl Emniyet Müdürü Fahri Bulut, İl Genel Meclis Başkanı Murat Çaykara, Dekanlar, Öğretim Görevlileri, İl Müdürleri, mezun öğrenciler ve Aileleri katıldı. Program saygı duruşu ve İstiklal Marşının okunmasıyla başladı. Ardından Kırıkkale Üniversitesi Güzel Sanatlar Fakültesi öğrencileri katılımcılara türkü şöleni gerçekleştirdiler.

REKTÖR AÇIKLAMA YAPTI

Mini müzik dinletisinin ardından Kırıkkale Üniversitesi Rektörü Ersan Aslan konuşma yaptı. Aslan, Öğrencilere mezuniyet gününe kadar çok iyi baktıklarını ifade etti. Aslan, "Eğitimlerimi tamamlayan sevgili gençlerimiz 2019'ta bir hoş geldiniz toplantısı yapmıştık. Bu toplantıda oturarak değil ayakta karşılayarak gençlerimize sizin için elimizden geleni yapmaya hazırız demiştik. Şimdi onları yolcu edeceğiz. Ben il yöneticilerime öğrencilerimize iyi baktıklarını için teşekkür ediyorum.  Özel bir teşekkürü de öğretim elemanlarımıza gönderiyorum. Çok özel bir teşekkürde ailelere, bazen yokluk bazen varlık çektiniz. Özlem içinde çocuklarınızı uğurluyoruz. Haftanın başından beri mezuniyet törenleri yapılıyor. Lojistik bir kadromuz var. Bu süre içinde güzel bir çalışma yaptılar” dedi.

OKTAY TÖRENE KATILDI

Aslan'ın konuşmasının ardından Cumhurbaşkanı Yardımcısı Fuat Oktay katılımcılara seslendi. Oktay, Kırıkkale'den çok şeyler beklediklerini ifade etti. Oktay, "Kırıkkale'de sizlerle birlikte olmaktan memnuniyeti ifade etmek istiyorum. Tüm öğrencileri tebrik ediyorum. Türkiye'nin geldiği noktada çok önemli. Kırıkkale'den çok şeyler bekliyoruz. Gelecek çok daha güzel olacak. Cumhurbaşkanımızın sizlere selamlarını getirdim. Tarihin ilk üniversitelerine ev sahipliği yapmış bir medeniyetin temsilcileriyiz. Bilim merkezleriyle dünya yayılmıştır. Kırıkkale'de ve tüm Türkiye'de yolumuza devam ediyoruz. Eğitim kültür ve medeniyetten kopuk düşünülemez. Nesillerimizi bu bilinçle ve altyapıyla sürdürmek zorundayız” dedi.

KIRIKKALE BİLİM MERKEZİ

Oktay açıklamasının devamında Evliya Çelebi'nin Kırıkkale'yi bir bilim merkezi olarak adlandırdığının altını çizdi. Oktay, "Kırıkkale Üniversitemizi ülkemizin 4 bir yayınına yaygınlaştırılan yüksek öğretim sistemimizde daha iyisini önemsiyoruz. Kırıkkale Üniversitesi 30 yıldır Kırıkkale ile markalaşmış bir değere ulaşmıştır. Kırıkkale Anadolu'nun merkezinde Türkiye'ye değil tüm dünyaya hitap ediyor. Evliya Çelebi' de Kırıkkale'yi bir bilim merkezi olarak adlandırdı. Dünün öğrencisi bugünün mezunları. Sanat varlığımızı zenginleştireceksiniz. Her biriniz bizim için çok kıymetlisiniz. Sizler bu başarılarını daha da ileriye taşıyacaksanız. Bugün zirveye oynayan bir takım var ortada. Yeter ki hayal edin asla vazgeçmeyin. Bugüne kadar aldığınız eğitimle bilgi oluşturun. Azimle hareket etmedikçe bahaneler üretmek kolaydır. Bundan sonra da azimle çalışarak bize söz verin. Kırıkkale'den başlayarak tüm bilgilerinize dünyaya yaymaya söz verin. Öğrencilik hiç bitmeyen Meslek. Her zaman öğrenecek yeni şeyler vardır” dedi. Mezuniyet töreni Kırıkkale Üniversitesinde derece yaparak mezun olan öğrencilere hediyelerinin verilmesi ile devam etti. Daha sonra toplu fotoğraf çekimi gerçekleşti. Son olarak öğrencilerin keplerini havaya fırlatmasının ardından mezuniyet töreni sona erdi.



  • Perşembe 28.8 ° / 18.3 ° Güneşli
  • Cuma 30.8 ° / 19.8 ° Güneşli
  • Cumartesi 31.3 ° / 19.6 ° false