Saldırının sebebi taşeronlaşmadır”

 Saldırının sebebi taşeronlaşmadır”

Saldırının sebebi taşeronlaşmadır”

 

Saldırı olayına açıklama

MKE Kırıkkale Hurda işletmesinde önceki gün kurum çalışanları ile taşeron işçiler arasında tartışma yaşandı. Türk Enerji Sen Kırıkkale Temsilcisi İlker Mazılıgüney, MKE Kırıkkale Hurda İşletmesinde meydana gelen darp olayıyla ilgili olarak bir kınama mesajı yayınladı.

Olaya tepki gösterdi

Yaşanan hadiselerin kaynağının ve sebebinin ülkemizde yaşanan özelleştirme ve taşeronlaşma uygulamaları olduğunu belirten Mazılıgüney, Bu olayların sebebi ülkemizde mevcut kamu kaynaklarının siyasi yandaşlara peşkeş çekilmesidir. Siyasetçi, bürokrat ve işadamı arasında oluşmuş girift yapı ve daha çok para kazanma hırsıdır” dedi. MKE Kırıkkale Hurda İşletmesinde Tekniker olarak görev yapan Murat Dural, Sinan Temiz ve Hayrullah Ayvaz' a kurumda hizmet sözleşmesiyle görev yapan müteahhit firma personeli tarafından saldırıda bulunulduğunu, saldırıda Tekniker Murat Dural'ın fabrikada görev yapan taşeron firma elamanları tarafından darp edildiğini, Sinan Temiz ve Hayrullah Ayvaz'ın da kendilerini odaya kilitleyerek saldırıdan ancak korunabildiklerini kaydeden Mazılıgüney, Türk Enerji-Sen olarak saldırıya uğrayan arkadaşlarımıza geçmiş olsun diyor, saldırıyı düzenleyen ve saldırının arkasında olan güçleri şiddetle kınıyoruz” diye konuştu.

Daha önce de oldu

Benzer hadiselerin daha önce de yaşandığına dikkat çeken Mazılıgüney, Biz Türk Enerji-Sen olarak gerek kurum yöneticileriyle yaptığımız görüşmelerde gerekse Kurum İdari Kurulu toplantısında Kırıkkale Hurda İşletmesinde benzer olayların yaşandığını, şayet gerekli önlemler alınmasa bundan sonrada devam edeceğini kurum yöneticilerine aktarmamıza rağmen, gerekli önlemlerin alınmadığı görülmüştür” şeklinde açıklama yaptı.



  • Cumartesi 22.8 ° / 12.4 ° Güneşli
  • Pazar 23.5 ° / 12.9 ° Güneşli
  • Pazartesi 24.9 ° / 11.7 ° Güneşli