?Saldırıları esefle kınıyoruz?

?Saldırıları esefle kınıyoruz?

?Saldırıları esefle kınıyoruz?

Tepki gösterdi

MHP İl Başkanı Erdal Baloğlu Suriye´deki Bayırbucak Türkmen bölgesine yönelik Esad rejiminin karadan ve Rus uçaklarının havadan gerçekleştirdiği saldırıları esefle ve şiddetle kınadıklarını belirtti.

TÜRK MİLLETİNE AİT BİR VATAN

Suriye´deki Türkmen varlığına yönelik her türlü saldırının, Türkiye´nin bölgedeki etkinliği ve itibarının yanı sıra, Türk milletinin hükmi şahsiyetine karşı yapıldığını vurgulayan MHP il Başkanı Erdal Baloğlu, ?Türkiye kendi sınırlarını koruyabilmek için sınır ötesinde aktör olmayı başarmak zorundadır Bölgede aktör olmanın yolu, ABD´nin desteklediği Kürtler ya da başka gruplarla değil, ancak ve ancak Türkmenlerle mümkündür." Anadolu´dan çok daha önce Türk yurdu olmuş Suriye ve Irak bölgesinin tarihi hatıralarımızla Türk milletine ait bir vatan coğrafyası olduğu gerçeği de unutulmamalıdır? dedi.

SOMUT ADIM ATMAMAKTADIR

Milli ve bağımsız politikalar yürütmenin yolunun bölgedeki Türkmenlere sahip çıkmaktan geçtiğini kaydeden Baloğlu, ?Oyun öylesine büyük, taraflar öylesine girift ve işbirliği içindedir ki Suriye ve Irak´taki Türkmen varlığının yok edilişini görmezden gelenlerle, Türkiye´de Meclis´te Türk adının telaffuz edilmeyişine sessiz kalanlar aynıdır. Kerkük ve Musul gibi Türkmen şehirlerini Barzani´ye hediye edenler, şimdi de Suriye´deki Kürt bölgesi için yapılan etnik temizlikte Türkmen nüfusun yok edilmesini seyretmektedir. Suriye´deki Türkmenlere bir taraftan Esad ve Rusya, diğer taraftan ABD destekli PYD saldırırken, AKP hükümeti kınamanın ötesinde hiçbir somut adım atmamaktadır" ifadelerini kulandı.



  • Cuma 25.2 ° / 14.4 ° Güneşli
  • Cumartesi 22.8 ° / 12.4 ° Güneşli
  • Pazar 23.5 ° / 12.9 ° Güneşli