Anahtar Kelimeler: Sahte polis vakası

Sahte polis vakası

Sahte polis vakası

Kırıkkale'de kendisini polis olarak tanıtan bir kişi 5.000 $ nakit ile 60.000 ₺ değerindeki ziynet eşyalarını alarak kayıplara karıştı. Emniyet güçlerinin sıkı takibi sonucu şahıs Ankara'da yakalandı.

DOLANDIRICILIK VAKASI

Alınan bilgilere göre Kırıkkale'de 30.10.2023 Pazartesi günü meydana gelen olayda kendisini polis olarak tanıtan şüpheliler, bir vatandaşı telefonla arayarak isimlerinin bir yasadışı terör örgütüne üyelik soruşturmasında geçtiği yalanına ikna etti. Daha sonra dolandırıcılara inanan vatandaş 5.000 $ nakit ile 60.000 ₺ değerindeki ziynet eşyalarını ikametine gelen dolandırıcılara teslim etti. Mağdur vatandaş olayının ardından Emniyet Müdürlüğü'ne giderek şikayette bulundu. Dolandırıcıları yakalamak için Kırıkkale Asayiş Şube Müdürlüğü'nce Cumhuriyet Başsavcılığı koordinesinde çalışma başlatıldı.

 

ANKARA’DA YAKALANDILAR

Müşteki vatandaş tarafından belirtilen eşkâldeki şüphelilerin tespiti ve yakalanmasına yönelik başlatılan çalışmada kaçış güzergahları üzerindeki güvenlik kameraları ve KGYS görüntüleri incelenerek şüpheli şahıslar Ankara'da yakalandı. Gözaltına alınarak Kırıkkale'ye getirilen şüphelilerin üzerinden mağdur vatandaşa ait olan 4.405 $ ve 2 altın kolye, 1 çift altın küpe, 1 altın yüzük, 1 altın bileklik ele geçirilerek müştekiye teslim edildi. 3 şüpheli haklarında yapılan işlemler sonrası çıkarıldıkları Mahkemece tutuklandı.



  • Cumartesi 31.3 ° / 19.6 ° false
  • Cumartesi 31.3 ° / 19.6 ° false
  • Pazar 31.5 ° / 19.5 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı