Sağlıklı yaşam için 350 bisiklet

Sağlıklı yaşam için 350 bisiklet

Sağlıklı yaşam için 350 bisiklet

Üniversiteye teslim edildi

Sağlık Bakanlığı tarafından yürütülen ‘Sağlıklı beslenme ve hareketli hayat programı' kapsamında 350 bisiklet imzalanan protokolle Kırıkkale Üniversitesine teslim edildi.

Tören yapıldı

Sağlık Bakanlığı, Kırıkkale Valiliği'ne ‘Sağlıklı beslenme ve hareketli hayat programı' kapsamında 350 bisiklet gönderdi. Bisiklet teslim töreni Kırıkkale Üniversitesi Rektörlük binası önünde gerçekleştirildi. Törene Vali Ali Kolat, Kırıkkale Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Ekrem Yıldız, İl Emniyet Müdürü Hasan Onar, İl Sağlık Müdürü Dr. Mustafa Uzun, İl Halk Sağlığı Müdürü Feramus Ender Güngüneş, öğretim üyeleri ve öğrenciler katıldı.

Bilgi verildi

Sağlık Bakanlığı'nın halkın hareket oranını arttırmak için yürüttüğü ‘Türkiye sağlıklı beslenme ve hareketli hayat programı' çevresinde Kırıkkale'ye 350 bisiklet gönderildiğini belirten Vali Kolat, Hareketli bir toplum olmayı seviyoruz. Haftada bir iki de olsa spor yapıyoruz. Onun içinde herkesi hareketli olmaya ve hareketli bir topluma dönüşmeye çağırıyoruz. Sağlık bakanlığı hep başından beri Obez bir topluma karşı her zaman hareketliliği hep gündeme getirmiştir. Hatta sağlık müdürlüğümüz, halk sağlığı müdürlüğümüz bizim çeşitli etkinliklerimizi, çalışmalarımızı fotoğraflarla birlikte sağlık bakanlığına örnek olarak göndermiştir. Bu anlamda bu etkinliği son derece önemsiyorum” dedi. Vali Kolat ve Rektör Yıldız konuşmaların ardından protokol imzalayarak öğrencilerle birlikte bisiklete bindiler.



  • Perşembe 25.5 ° / 14.7 ° Güneşli
  • Cuma 25.2 ° / 14.4 ° Güneşli
  • Cumartesi 22.8 ° / 12.4 ° Güneşli