Saadet`ten 5 maddelik kardeşlik önerisi

Saadet`ten 5 maddelik kardeşlik önerisi

Saadet`ten 5 maddelik kardeşlik önerisi

Vurgun öneriyi açıkladı

Faruk Vurgun, kardeşler arasına sokulan nifakın giderilmesi için çözümün Malazgirt ruhunda yattığını kaydederek, açıklanan 10 maddeye karşı bütünleştirici, birleştirici 5 madde açıkladı.

Bu ülkeyi kaosa götürecek

Saadet Partisi Kırıkkale İl Başkanı Faruk Vurgun, geçtiğimiz hafta Hükümet ve HDP vekilleri tarafından çözüm sürecine ilişkin kamuoyuna deklare edilen 10 maddelik bildiriye ilişkin değerlendirmelerde bulundu. Vurgun, açıklanan 10 maddenin dikkatle incelendiğinde kimsenin itiraz edemeyeceği başlıkların olduğunun altını çizerek, Bugüne kadar hep soyut bir şekilde tartışılan çözüm süreci bu ortaya konulan maddelerle ilk defa hafiften somutlaştırılmış oldu diyebiliriz. 10 madde dikkatle incelendiğinde hiç kimsenin itiraz etmeyeceği birkaç talep ve çözümle, birkaç teklifin haricinde ana unsur olarak bu ülkeyi kaosa götürecek, birlik ve bütünlüğümüzü bozacak talepler olduğu aşikardır” dedi.

O açıklama doğru değil

Açıklanan maddelerin bazılarına itiraz eden Vurgun, Görünen o ki; bu çalışma, gerçek niyetlerin bazı beklentilerin içerisine yerleştirmek suretiyle ortaya çıkarılmış bir taslaktan ibarettir. Maalesef üzülerek ifade etmek gerekirse yine tüm bu maddelerden anlaşıldığı kadarıyla hükümet, devlet adına geçmişte hata yaptığını, geri adım atmayı ve taviz vermeyi kabul etmiş görünürken karşı tarafta bu anlamda hiçbir emare gözükmemektedir. Muhatap alınan tarafın öncelikle silah bırakmadan tüm bunların konuşulması doğru olmamıştır. Fakat görüyoruz ki hükümet her konuda olduğu gibi şaşkın, ne yaptığını bilmeyen, verilen ödevi yapmaya çalışan ve seçim odaklı hareket eden bir tavır içindedir” açıklamasında bulundu.

5 maddelik kardeşlik açıklaması

Saadet Partisi Kırıkkale İl Başkan Faruk Vurgun, açıklanan 10 maddeye karşın 5 maddelik kardeşlik açıklaması yaptı. Vurgun'un açıkladığı maddeler ise şu şekilde: 1. Bu ülke ve bölge üzerinde hedefi olan güçler tarafından oluşturulmuş bu sorun yine onların ortaya koymuş olduğu sözde çözümlerle ortadan kaldırılamaz. 2. Irkçı bir yaklaşımla oluşturulmuş bu sorunlar başka bir ırkçı yaklaşımla çözülemez. 3. Bu mesele sadece sorunlardan yola çıkılarak değil ancak ve ancak ortak paydalardan beslenerek (tarihimiz, dinimiz, örfümüz) çözülebilir. 4. Bir terör örgütünü muhatap alıp onu legalleştirmek var olan sorunu çözmek yerine daha da derinleştirecektir. Çünkü hem o bölgede hem bu ülkede yaşayan, farklı düşünen milyonlar var. Onlarsız birilerinin kendi aralarında çalıp oynaması bir anlam ifade etmez. 5. Yanlış teşhis, doğru çözüme götürmez.”



  • Perşembe 28.8 ° / 18.3 ° Güneşli
  • Cuma 30.8 ° / 19.8 ° Güneşli
  • Cumartesi 31.3 ° / 19.6 ° false