Rektör Yıldız'a güveniyormuş!

Rektör Yıldız

Rektör Yıldız'a güveniyormuş!

 

Erdem Başçı'nın

‘Kırıkkale sırrı'

çözüldü!

Erdem Başçı, eski bir Merkez Bankacı olan yakın aile dostu Rektör Yıldız'a duyduğu güven nedeniyle sağlık kontrolünü Kırıkkale'de yaptırmış.

Sonunda ortaya çıktı

Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan'ın ağır faiz eleştirileri nedeniyle stres yaşayan Merkez Bankası Başkanı Erdem Başçı'nın genel sağlık kontrolünü Ankara'daki gelişmiş hastaneler yerine Kırıkkale'de yaptırmasının nedeni ortaya çıktı. Başçı'nın check-up yaptırmak için özellikle Kırıkkale'yi tercih etmesinde, Kırıkkale Üniversitesi Rektörü Prof. Ekrem Yıldız'a olan güven duygusu etkili oldu. Başçı, 2007 ila 2010 yılları arasında Merkez Bankası Denetleme Kurulu Üyeliği görevinde bulunan Prof. Yıldız ile bu süre boyunca yakın çalıştı. Prof. Yıldız, iş hayatının dışında Başçı'nın Ankara'da ailecek görüştüğü yakın dostu oldu.

Bilgiler sızmasın!

Başçı'nın, sağlık bilgilerinin dışarıya sızmaması ve sağlık kontrolünün emin ellerde olması için Prof. Yıldız'ın yönetimindeki hastaneye özellikle gittiği belirtiliyor. Başçı, aile dostunun yönettiği üniversitenin hastanesinde genel sağlık kontrolünden geçmiş ve sadece 1,5 günlük rapor almıştı. Başçı, sağlık durumuyla ilgili olarak, Çok şükür çok ciddi bir problem yok. Hafif bir antibiyotik tedavisi ile tedavi olacak ufak birkaç problem buldular” demişti. Başçı'nın Kırıkkale'yi tercih etmesi, siyasi mesaj” olarak nitelendirilmişti. Ankara yerine Kırıkkale'den alınan sağlık raporu; üst düzey bürokraside ağırlığı olduğu ifade edilen AKP Genel Başkan Yardımcısı ve Kırıkkale Milletvekili Beşir Atalay ile ilişkilendirilmişti.



  • Cuma 30.8 ° / 19.8 ° Güneşli
  • Cumartesi 31.3 ° / 19.6 ° false
  • Cumartesi 31.3 ° / 19.6 ° false