Anahtar Kelimeler: Ramazan Sokağı açılıyor

Ramazan Sokağı açılıyor

Ramazan Sokağı açılıyor

Ramazan Sokağı açılıyor

 

Etkinlikler başlıyor

Geçtiğimiz yıl başlayan Kırıkkale Belediyesi Kültür ve Sosyal İşler Müdürlüğünün organize ettiği Ramazan Sokağı etkinliği Cumhuriyet Meydanında bugün başlıyor.

İFTAR SONRASI ETKİNLİKLER

Kırıkkale Belediye Başkanı Mehmet Saygılı tarafından başlatılan Ramazan etkinlikleri bu yılda yapılacak. Ramazan ayı boyunca devam edecek olan Ramazan Sokağı etkinliği Mısırlı Hafız Qari Mohammed Nasr'ın Kuran tilaveti ile başlayacak. Kırıkkale Belediyesi mehteran takımının gösterisi ile Devam edecek. Vatandaşların iftar sonrasında çaylarını yudumlayabileceği ve birçok sanatsal aktiviteden faydalanabileceği bir sosyal bir alan haline gelen Ramazan Sokağı bu yılda yoğun ilgi görmesi bekleniyor.

MISIRLI HAFIZ GELECEK

Ramazan etkinlikleri kapsamında Kırıkkale'ye gelecek olan Mısırlı Hafız Qari Mohammed Nasr'ın  Geçtiğimiz ay açılan Nur Cami'de teravih namazı kıldıracak. Bu yıl ilk olarak ise Nur Cami Sebilinden Osmanlı Şerbeti dağıtımı yapılacak ve etkinlikler kapsamında meydanda 50 stant olacak.

AKTİVİTE GERÇEKLEŞTİRİLECEK

Birçok sanatsal aktiviteden faydalanabileceği sosyal bir alan haline gelen Ramazan Sokağı, unutulmaya yüz tutmuş geleneklere de hayat verecek. Ramazan Sokağı'nın yanı sıra yakında Kuran-ı Kerim tilavetleri, Nur Cami Sebilinden Osmanlı Şerbeti kukla gösterileri, gölge oyunları, semah gösterileri, kitap sergileri ve konserler ve birçok aktivite gerçekleştirilecek.



  • Perşembe 23.9 ° / 12.4 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı
  • Cuma 26.5 ° / 14.3 ° Güneşli
  • Cumartesi 27.9 ° / 16.1 ° Güneşli