Anahtar Kelimeler: “Ramazan sofrasına zam yok”

Ramazan sofrasına zam yok”

 Ramazan sofrasına zam yok”

Ramazan sofrasına zam yok”

Zam yağdı bile!

Ramazanda iftar sofralarını şenlendirmek isteyen vatandaşlar, yiyecek ve içecek fiyatlarına zam olup olmayacağını merak ediyor. Kırıkkale'deki esnaf odalarının başkanları ise müjdeyi verdi

FİYATLAR NE OLACAK?

On bir ayın sultanı ramazan ayının başlamasına çok az zaman kaldı. "Ramazanda gıda fiyatları ne olacak?" sorusunu esnaf ve odalara açıklık getirdi. Ramazana özel fiyat artışı olmayacağını belirten esnaf odaları başkanlarının gıda fiyatlarına dair değerlendirmelerde bulundu.  Kırıkkale Kasaplar Odası Başkanı Gazi Karafilik, "Ramazanın ilk 2-3 gününde dalgalanmalardan dolayı küçük çaplı artışlar olabilir ama biz ahilik geleneğinden geliyoruz bu mübarek ayda oturup fiyat etiketleriyle uğraşmayacağız, gelen zamları da kendi cebimizden karşılamaya çalışacağız. Ramazanda et ürünlerinde herhangi bir fiyat artışı olmayacak. Ayrıca tüm hassasiyetlere özen gösteren oda yönetimi olarak bizler vatandaşların sağlıklı bir ramazan geçirmesi için gerekli kontrol ve denetimleri yaptık. Tüm kasap ve diğer kesim alanlarını inceledik, hijyen kontrollerini tamamladık. Yapılan ramazan hazırlıklarıyla birlikte Kırıkkale'de ete karşı şüphe kalmadı vatandaşlar güvenle tüketebilir" dedi.

TATLISI BOL RAMAZAN

Lokantacılar ve Pastacılar Oda Başkanı Yurdalan Eroğlu,  "Bu ramazanda herhangi bir fiyat artışı beklemiyoruz, zam yok, yapmayı da düşünmüyoruz. Ramazan ayına özel pasta, tatlı ve şekerlemelerimiz hazır. Vatandaşlarımız sağlıklı, günlük ve taze tatlılarla iftar sofralarını şenlendirecekler. Ayrıca yine bu ayda sokaklarda merdiven altı tatlıcılığına da göz açtırmayacağız" diye konuştu. Esnaf ve Sanatkarlar odası birliği başkanı Süleyman Köstekli ise, Ramazan ayı dolayısı ile hiçbir odamız bize zam talebinde bulunmadı. Ramazan ayıda sofralar zamsın olacak, her ramazan olduğu gibi bu ramazanda Kırıkkale halkı zamsız alış verişini yapa bilecek” şeklinde konuştu. Zam olmayacak açıklaması yapılmasına rağmen kuru gıda, bakliyat ve bir çok ürüne yüzde 300 oranında zam yapılıdğı gözleniyor. 



  • Cumartesi 27.9 ° / 16.1 ° Güneşli
  • Pazar 28.5 ° / 16.2 ° Güneşli
  • Pazartesi 28.1 ° / 17.1 ° Güneşli