Anahtar Kelimeler: Ramazan’da yardım kervanı

Ramazan'da yardım kervanı

Ramazan

Ramazan'da yardım kervanı

Yardımlar yapılıyor

Ekonomik durumu bozulan vatandaşın imdadına Ramazan ayı yetişti. Yardımsever vatandaşlar, maddi durumu iyi olmayan insanlara kol kanat geriyor.

Yardımlaşma zirve yaptı

Bolluk ve bereketin habercisi, yardımlaşma ve dayanışmanın daha fazla yaşandığı Ramazan ayı, geçim sıkıntısı çeken vatandaşı rahatlattı. Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakfı'nın yanısıra, yardımsever vatandaşlar ve işadamlarının kurduğu iftar sofralarında yaşadıkları sorunları unutma fırsatı bulmaya başlayan yüzlerce insan, İyi ki Ramazan ayı var” demekten kendilerini alamadılar. Son dönemlerde yaşanan krizlerle ekonomik durumu daha da bozulan vatandaşın imdadına Ramazan ayı yetişti. Ramazan ayı tüm güzelliklerini sıkıntı içindeki insanlara yaşatmaya başladı. Esnafın sıkıntılarına bir nebze olsun çözüm bulduğu Ramazan ayında yardımlaşma ve dayanışma her zamanki gibi zirveye çıkmaya başladı. Kimileri yiyeceği iki ekmeğinden birini komşusuyla paylaşmaya, durumu iyi olanlar da daha fazlasını yapmak için tüm imkânlarını seferber etti.

Mükemmel dayanışma

Her ne kadar dağıtımlarda bazı sorunlar yaşansa da Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakfı durumu iyi olmayan vatandaşlara kucak açtı. Belediye, sivil toplum örgütleri başta olmak üzere, İşadamları, yardımseverler de bu kervana güçlerinin yettiği kadar katılmaya başladı. Türk insanının mükemmel dayanışmasını bir kez daha gözler önüne seren görüntüler, Ramazan'a has güzellikler olarak hafızalarımızda yerini aldı. Her şeye rağmen insanların ekonomik sıkıntılardan ne ölçüde etkilendiğini göstermesi açısından Ramazan ayı bir ayna görevi üstlendi. Yardım almak için kurulan iftar sofraları önünde daha şimdiden oluşan kalabalıklarda sıra bekleyenler, artık sorunlarına kalıcı çözüm bulunması dileklerini tekrarladılar.



  • Cuma 30.8 ° / 19.8 ° Güneşli
  • Cumartesi 31.3 ° / 19.6 ° false
  • Cumartesi 31.3 ° / 19.6 ° false