Anahtar Kelimeler: Rahmi Pehlivanlı anma

Rahmi Pehlivanlı´ya anma

Rahmi Pehlivanlı´ya anma

Rahmi Pehlivanlı´ya anma

Kralların Ressamı´nı

hemşehrileri unutmadı

Dünya çapında üne sahip olan ve Kralların Ressamı olarak tanınan Kırıkkaleli Rahmi Pehlivanlı´yı 24. ölüm yıl dönümünde hemşehrileri unutmadı.

PEHLİVANLI UNUTULMADI

Sosyal medyada Rahmi Pehlivanlı için bir sayfa açıldı ve burada taziye dilekleri dile getirilmeye başlandı.  Ünü dünya çapında yaygın olan ve sadece aralarında krallar, prensler, devlet başkanları gibi ünlü isimlerin portrelerini yapan Rahmi Pehlivanlı 1926 yılında Kırıkkale´nin Keskin ilçesinde dünyaya gelmişti. 24 Ağustos 1992´de vefat eden Rahmi Pehlivanlı, İl İl Türkiye isimli çalışmasını tamamlamaya çalışıyordu. Keskin´de yaşadığı ev 5 yıl önce müze haline getirilen Rahmi Pehlivanlı´nın bazı tabloları da temin edildi ve evinde sergiye açıldı.

HEMŞEHRİLERİ ANDI

Kırıkkale Belediyesi´de Celal Bayar Parkı içinde Rahmi Pehlivanlı adına bir sanat evi açtı. Ünlü ressamın tablolarından bazıları burada sergileniyor. Rahmi Pehlivanlı´nın karavan şeklindeki aracı hurdalıktan bulunarak 5 yıl önce restore edilmişti. O araç da sanat evinin yanında bulunuyor. Araçla birlikte bazı özel eşyaları da sergileniyor.  Daha önce ölüm yıl dönümünde bazı etkinlikler yapılırken, son birkaç yıldır bu etkinlikler gerçekleştirilmiyor. Etkinliklere her yıl ünlü ressamlar da katılıyordu. Son bir iki yıldır etkinlikler gerçekleştirilmeyince sevenleri ve hemşehrileri sosyal medya aracılığıyla anma ekinlikleri düzenlemeye başladılar.



  • Perşembe 17.8 ° / 7.6 ° Güneşli
  • Cuma 18.2 ° / 9.7 ° false
  • Cumartesi 24.1 ° / 11.8 ° Güneşli