Anahtar Kelimeler: Polis buna izin vermedi!

Polis buna izin vermedi!

Polis buna izin vermedi!

Polis buna izin vermedi!

KESK üyeleri eylem yaptı

İç Güvenlik Yasasını protesto etmek üzere AKP İl Binası önüne yürümek isteyen KESK üyelerine polis izin vermedi. AKP İl Binasının yan sokağında basın açıklaması yapan grup, açıklamanın ardından olaysız bir şekilde dağıldılar.

Tepki gösterdiler

Kamuoyunda İç Güvenlik Yasası olarak bilinen  Polis Vazife ve Salahiyet Kanunu ile Bazı Kanun ve Kanun Hükmünde Kararnamelerde Değişiklik Yapılmasına Dair Kanun Tasarısı”nın emekçilerin, demokrasi güçlerinin ve kamuoyunun yoğun tepkisine rağmen Meclis Genel Kurulunda görüşülmeye devam ettiğini kaydeden KESK Dönem Sözcüsü Yüksel Şahin, Tasarının yasallaşması durumunda tüm toplumsal muhalefet darbe dönemlerini bile aratacak bir saldırı altında olacaktır” dedi.

İhlaller yaygınlaşır

Şahin Kısa süre önce çıkan yasa ile ‘makul şüphe' standardına geri dönülmesi de gözetildiğinde basın emekçilerine, avukatlara, sendikacılara, üniversitelilere, kadınlara yönelik ‘şafak baskınları' yaygınlaşacak, toplu tutuklamalar sıradanlaştırılacaktır” iddiasını yineleyen Şahin, dinleme, gizli soruşturmacı kullanma ve teknik takip yetkileri genişletilecek, sahte ve hukuk dışı kanıt yaratma faaliyeti sistematikleştirilecektir. Avukatların soruşturma dosyasına ulaşım hakkı, ‘gizlilik' kararlarıyla ortadan kaldırılacağından, savunma hakkı ihlalleri yaygınlaşacaktır” diye konuştu.



  • Cuma 18.2 ° / 9.7 ° false
  • Cumartesi 24.1 ° / 11.8 ° Güneşli
  • Pazar 23.2 ° / 12.8 ° false