Pehlivanlı ile yeniden seçildi

Pehlivanlı ile yeniden seçildi

Pehlivanlı ile yeniden seçildi

Muhtarlar başkanlık seçimini yaptı
    
Tüm Muhtarlar Derneği 8. Olağan Genel kurulunu yaptı. İki adayın yarıştığı genel kurulda mevcut Başkan Yenidoğan Mahallesi Muhtarı Ağa Pehlivanlı altı oy farkla seçimi kazanarak yeniden dernek başkanlığına seçildi.


Muhtarlar kongreye gitti 
Tüm Muhtarlar Derneği Kongresi hafta sonu Belediye Meclis salonunda yapıldı. Kongreye Vali Yardımcısı Abdullah Aslaner, Esnaf Odaları Birliği Başkanı Süleyman Köstekli, Emekliler Dernek Başkanı Basri Keskin,Vatan için Can Verenler Dernek başkanı Mümtaz Torun Derneğe üye olan muhtarlar katıldı.Saygı duruşu ve İstiklal Marşı'nın okunması ile başlayan kongrenin açılış konuşmasını dernek Başkanı Ağa Pehlivanlı yaptı. Pehlivanlı'nın dilekçesi ile kongrenin divanına Muhtar Dernekleri Federasyonu Başkanı Hüseyin Özkan, Rafet Kaygısız, Genel sekreter Naci Tekinay ve ilimiz muhtarlarından Zühtü Bozdemir seçildi. Divanın oluşmasından sonra Dernek başkanı Ağa Pehlivanlı derneğin faaliyet raporunu oku. Okunan faaliyet raporu ve denetim raporu yapılan oylama ile dernek üyeleri tarafından kabul edildi.
 
Demokrasinin görülün yüzü
Kongre öncesi bir konuşma yapan Vali Yardımcısı Abdullah Aslaner demokrasinin tescilinin ilk basamağını muhtarların sağladığını muhtarların demokrasinin görünen yüzleri olduğunu söyledi. Aslaner ”Seçmen ve seçilenin hep yüz yüze geldiği yerlerdir muhtarlıklar. Siyasetinde ilk adım yeridir. Emekli olurda siyasete girecek olursa önce kendi köyümde muhtar olmayı tercih ederim. Muhtarlıkla siyasete başlamak isterim. Muhtarlarımızla görevimiz gereği sık sık görüşüyoruz. Sıkıntılarını ve sorunlarını yakından biliyorum. Bu genel kurulunda tüm muhtarlarımıza hayırlı uğurlu olmasını diliyorum” ifadesini kullandı. Aslaner'in konuşmasından sonra Odalar Birliği Başkanı Süleyman Köstekli ve İşçi Emeklileri Dernek Başkanı Bari Keskin birer konuşma yaparak muhtarlara görevlerinde başarılar dileyerek genel kurulun hayırlı olması dileğinde bulundular.
 
Ağa Pehlivanlı seçildi
Konuşmaların ardından oylamaya geçildi. İki adayın yarıştığı kongrede 38 üye'nin 35'si oy kullandı.1 oy boş kullandı. Ağa Pehlivanlı 20 oy alırken rakibi, Abdurrahman Gülderen 14 oy aldı. Böylece mevcut Dernek Başkanı Ağa Pehlivanlı tekrar dernek Başkanlığına seçildi. Dernek yönetimi ise şu isimlerden oluştu. Başkan: Ağa Pehlivanlı. Yönetim Kurulu Üyeleri: Mirzali Tarlabölen, Faruk Akbulut, Zülfikar Erkoç, Zafer Güleşen, Ruhi Yeşilyurt, Selahattin Gökbulut,Halil Polat, İlhan Tuncer, Mustafa Güven, Haydar Altıntaş isimlerinden oluştu. 
 
Sıkıntıları çözmek için
Kırıkkale Tüm Muhtarlar Derneği Başkanı Ağa Pehlivanlı seçim sonrasında yaptığı kısa konuşmada  amaçlarının tüm muhtar arkadaşları ile hizmet olduğunu söyledi. Pehlivanlı Bizde tüm muhtar arkadaşlarımızla birlikte elbirliği yaparak mahallelerimize hizmet götürmek amacındayız.Bu resmi kurumlarla yapacağımız istişareler ile de muhtar arkadaşlarımızın sıkıntılarını çözmek için gayret içinde olacağız.Genel merkezde bizim en büyük destekçimiz olacaktır. Genel kurulumuzu katılan herkese teşekkür ederim” dedi. 



  • Salı 27 ° / 14.4 ° Güneşli
  • Çarşamba 29 ° / 17.9 ° Güneşli
  • Perşembe 28.8 ° / 18.3 ° Güneşli