Anahtar Kelimeler: Pazar önlem

Pazar için önlem

Pazar için önlem

Yaklaşan Kurban Bayramı öncesinde Kırıkkale Hayvan Pazarında önlemler alınıyor.

KARAFİLİK AÇIKLAMA YAPTI

Vatandaşların sağlıklı et tüketmesi için Kırıkkale’de  önlemler artıyor.Canlı Hayvan Pazarı’nda şap hastalığı dolayısıyla sıkı tedbirler alındı. Alınan tedbirler konusunda bilgiler veren Kırıkkale Kasaplar ve Celepler Odası Başkanı Gazi Karafilik, şap hastalığı dolayısıyla Kırıkkale hayvan pazarı açık evraksız hiç bir hayvan içeriye alınmayacağına dikkat çekti. Başkan Karafilik şap hastalığı riskinin devam ettiğini belirterek, “Bilindiği gibi hayvanlarda şap hastalığı var. Bizde Kırıkkale olarak tedbirlerimizi sıkı tutuyoruz. Kırıkkale’de kurulan hayvan pazarlarımıza Pasaportsuz (Sağlıksız) hayvanları kesinlikle almıyoruz.

 

PAZARLA İLGİLİ BİLGİ VERDİ

Yetiştiricilerimizin her hangi bir mağduriyet yaşamaması için bu doğrultuda hareket etmeleri kendi menfaatlerine olacaktır. Kurban Bayramı da yaklaştı. Kurban pazarı için yer teslimlerini 10 gün içerisinde tamamlamayı hedefliyoruz. Bu çalışmamızı kısa zamanda tamamlayarak hemşehrilerimizin hizmetine sunacağız. Evcil veya yabani tüm çift tırnaklı hayvanlarda görülebilen, kronik durumlarda zayıf ve yavru hayvanlarda ölüme sebebiyet veren, genellikle et, süt ve iş gücü kaybına sebep olan viral bir hastalıktır.

 

ÖNLEMLER ALINIYOR

Hastalığın bulaşma oranı yüksek olup, hassas hayvan topluluklarında (popülasyonlarında) % 100’e kadar ulaşabilmektedir. Bu nedenle hastalık ekonomik, siyasi ve ticari yönlerden büyük önem taşımaktadır.  Türkiye Tarım ve Orman Bakanlığınca ihbarı mecburi hastalıklar arasında yer almaktadır.”



  • Cuma 30.8 ° / 19.8 ° Güneşli
  • Cumartesi 31.3 ° / 19.6 ° false
  • Cumartesi 31.3 ° / 19.6 ° false