Anahtar Kelimeler: Pazar fiyatları yakıyor

Pazar fiyatları el yakıyor!

Pazar fiyatları el yakıyor!

Pazar fiyatları el yakıyor!

Diplomatik kriz vurdu!

Rusya ile yaşanan krizden ötürü Rusya´nın sebze ve meyveyi boykot etmesi üzerine Pazar fiyatlarının düşeceği söyleniyordu ancak tam tersi yaşanıyor.

TALEP ÇOK, KAR YOK

Türkiye´de yetişen ve uzun yıllardır ithal yollarla satışa sunulan meyve ve sebzeler, Rusya kriziyle birlikte durma noktasına geldi. Meyve ve sebze ihtiyacını şimdilik Türkiye´den karşılamayan Rusya´nın bu tutumu esnafları etkiledi. Yaklaşık 10 yıldır Kırıkkale´de ve birçok ilde pazarcılık işi yaptığına dikkat çeken pazarı esnafı Eren Sonay, ?Bu yıl ki satışımız geçen yıllara oranla çok çok düştü. Taleplerden memnununuz fakat kar yapamıyoruz? sözlerinde bulundu.

AVMLERE YÖNELİYORLAR

Rusya krizinin yanında pazarcı esnafını etkileyen bir diğer sebep ise şehirdeki büyük AVM´lerde olan manav reyonları oldu. Pazar yerlerine kıyasla fiyatların daha fazla olduğu AVM´lerdeki ürünler seçerek alma imkanı nedeniyle müşterinin cazibesini kazanıyor. Bu durum hakkında serzenişte bulunan Ayhan Ortataş ?Pazardaki fiyatlar AVM´lere kıyasla oldukça düşük. Fakat eski müşteri yoğunluğumuz artık yok? ifadelerinde bulundu.

BİZDE ÜZÜLÜYORUZ

Sebze fiyatlarının yüksekliğine değinen bir başka esnaf Yasin Pozan ise, ?2014 yılının aynı ayına kıyasla işlerimizde yüzde 90 oranında bir düşüş ile karşı karşıya kaldık? şeklinde konuştu. Meslek ile tanışalı 12 seneyi aştığı ifadelerinde bulunan Ramazan Arslan da ?Rusya krizinin vurduğu en önemli sektör olmak bizi üzüyor. Talep yok denecek kadar az? sözleri içler acısı durumlarını özetliyor.

MÜŞTERİ SIKINTILI

Hayatının yarısını pazarcılık ile sürdüren ve geçimini bu yol ile karşılayan esnaflar, yıllarını verdikleri bu meslekten vazgeçmek pahasına da olsa tezgahları toplayıp gitmeyi düşünüyor. Onları bu düşünceye iten büyük etmenlerin ortadan kalkması için dua eden esnaflar,bir an önce çözüm bulunmasını yetkililerden istiyorlar. Mesleğe başlayalı 15 yılını tamamlayan Pazar esnafı Kamuran Demir, ?Fiyatlarımız çok düştü. Ama bundan memnun olacak bir müşterimiz bile yok?  dedi. Müşterinin cebinde para olmadığı ifadelerinde bulunan Pazar esnafı Sedat Ilgaz, ?Müşterinin cebinde para olsa gelir. Fakat müşterinin hali bizden de kötü? sözleri ile dikkat çekti.



  • Perşembe 17.8 ° / 7.6 ° Güneşli
  • Cuma 18.2 ° / 9.7 ° false
  • Cumartesi 24.1 ° / 11.8 ° Güneşli