Anahtar Kelimeler: Öztürk eleştirisi

Öztürk´ten TMO eleştirisi

Öztürk´ten TMO eleştirisi

Öztürk´ten TMO eleştirisi

Milliyetçi Hareket Partisi Merkez Disiplin Kurulu Başkanı ve Kırıkkale Milletvekili Av. Halil Öztürk; özellikle hasat döneminde olunması nedeniyle bir açıklama yaparak, Toprak Mahsulleri Ofisi´ni (TMO) uyardı.

ÖZTÜRK AÇIKLAMA YAPTI

Milliyetçi Hareket Partisi Merkez Disiplin Kurulu Başkanı ve Kırıkkale Milletvekili Av. Halil Öztürk; özellikle hasat döneminde olunması nedeniyle bir açıklama yaparak, Toprak Mahsulleri Ofisi´ni (TMO) uyardı. MHP´li Öztürk açıklamasında; ?Her hasat dönemi çiftçilerimiz TMO´nun farklı bölgelerde, farklı uygulamaları ve de ürün fiyatlarının çeşitlendirilmemesi nedeniyle mağduriyet yaşamaktadır. Koca bir yıl alın teriyle ürününü yetiştirmekte, ancak alın teriyle TMO´nun çifte standardını aşamamaktadır.? dedi.

BİR DE TMO VURMASIN

Açıklamasında Kırıkkale´de yakın zamanda yaşanan aşırı yağışlara da değinen Öztürk; ?Kırıkkaleli çiftçimiz, köylümüz bu sene doğal afetten çok zarar gördü. Sahada yaptığımız görüşmelerde halen mağduriyetin devam ettiği görülüyor. Bunlardan biri de; TMO 8 kalibre nohutun ton başına alım fiyatını 3300 TL açıklamış ve Kırıkkale´nin çoğu yerinde ?kalibre tutmuyor´ diyerek alım yapmamaktadır. TMO´nun bu tutumu, çiftçimizi tüccarın keyfiyle baş başa bırakmaktadır. Fiyatlar tüccarda ton başına 1900-2000 TL´ye düşmektedir. Aynı olumsuz durum buğday alımlarında da vardır.? diyerek, TMO´yu eleştirdi.

ÇİFTÇİ SAHİPSİZ DEĞİL

Öztürk yaptığı sert açıklamada; ?Kırıkkale Milletvekili olarak TMO yönetimine sesleniyorum; işinizin bir standartı olmalı ve her yerde bu standart uygulanmalı. Nohut 8 kalibre gelmiyorsa, 6 kalibre 4 kalibre fiyatı TMO tarafından açıklanmalı. Çiftçimiz tüccarın önüne bırakılmamalı, bir yıllık emeği heba edilmemelidir. Diğer yandan kiminin buğdayı makarnalık olarak alınmaktayken, aynı kalitede bir başka ürünün yemlik olarak alınmak istenmesi abesle iştigaldir. Aşırı yağışlardan dolayı geçen yıla göre zaten rekolte ve verim düşüklüğü vardır, çiftçimizi hırpalamanın anlamı yoktur. Kırıkkale´de sahada olduğumuz için TMO´nun alım merkezlerini de gözlemleme fırsatımız oluyor. TMO´nun tepe yönetimi gerek Kırıkkale gerekse Orta Anadolu´daki alım sürecini yakından takip ederek, yaşanan mağduriyetleri sonlandırmalı. Yoksa TMO eliyle ziyan edilen ürün gibi çiftçimiz de ziyan olacak. Biz buna müsaade etmeyiz çiftçimize sahip çıkmalı ve destek olmalıyız. TMO biran önce hareket geçmelidir.? dedi.



  • Perşembe 17.8 ° / 7.6 ° Güneşli
  • Cuma 18.2 ° / 9.7 ° false
  • Cumartesi 24.1 ° / 11.8 ° Güneşli