Anahtar Kelimeler: Öztürk Pakistan gitti

Öztürk Pakistan´a gitti

Öztürk Pakistan´a gitti

Öztürk Pakistan´a gitti


Milliyetçi Hareket Partisi Merkez Disiplin Kurulu Başkanı ve Kırıkkale Milletvekili Av. Halil Öztürk; Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan´ın daveti üzerine,13-14 Şubat tarihlerinde Pakistan´a gerçekleştirdiği resmi ziyarete Milliyetçi Hareket Partisi´ni temsilen katıldı.

PAKİSTAN ZİYARETİ
Seyahat öncesi Esenboğa Havaalanı´nda kısa bir açıklama yapan MHP´li Öztürk; ?Sayın Cumhurbaşkanımızın daveti, Genel Başkanımız Sayın Devlet Bahçeli´nin talimatlarıyla 13-14 Şubat tarihlerinde Pakistan seyahatine eşlik edeceğiz. Bilindiği üzere; Türkiye-Pakistan ilişkileri, devletler arasındaki sıradan ilişkilere hiç benzemeyen kendine özgü bir yapıya sahiptir.Türkiye; 1947´de kurulan Pakistan´ı ilk tanıyan ülkelerden birisidir. Söz konusu bu durum; iki ülke halkının tarihe dayalı yakın dostluk ve kardeşlik anlayışını pekiştirmektedir. Diğer yandan Pakistan FETÖ´yü terör örgütü ilan eden ve örgüte ait okulları Türkiye Maarif Vakfına (TMV) devreden ilk ülkelerden biri olarak, kardeşliğini, dostluğunu her alanda göstermektedir.? dedi.

ZİYARET BİLGİSİ VERDİ
Pakistan ziyareti resmî heyetinde çok sayıda Bakanın ve üst düzey bürokratın yer aldığını açıklayan Milletvekili Öztürk; ?Cumhurbaşkanımızın resmi ziyaretine katılan heyette; çok sayıda Bakan ve üst düzey bürokrat bulunmaktadır. Bu resmi ziyaret sırasında, her fırsatta Kırıkkale´nin çözüm bekleyen sorunlarını da; gerek Bakanlarla, gerekse bürokrat arkadaşlarla istişare etme ve sonuca ulaştırma imkânı bulacağız. Biz Kırıkkale´yi her yerde konuşur, dile getirirsek, çözüm bekleyen sorunlar da azalacaktır.? ifadesinde bulundu.

TEMASLARDA BULUNRDULAR
Resmî ziyaret kapsamını da değerlendiren MHP´li Öztürk; ?Pakistan ziyaretimiz esnasında; Türkiye-Pakistan Yüksek Düzeyli Stratejik İşbirliği Konseyi´nin 6. Toplantısı icra edilecek, yine Türkiye-Pakistan İş Forumu gerçekleştirilecektir. Ziyaret kapsamında Pakistan Milli Meclisi ve Senatosu´nun ortak oturumuna katılıp, Pakistan Cumhurbaşkanı ve Başbakanı ile de başbaşa görüşmeler gerçekleştirilecektir. Kardeşliğimizin daha da pekişeceği bu resmî temasta; Kırıkkale Milletvekili olarak, Milliyetçi Hareket Partisi´ni temsil etmenin onur ve gururunu taşıyorum.? diyerek, Pakistan temasları sırasında; Pakistanlı yatırımcıları Kırıkkale´ye yatırım için davet edeceğini söyledi.



  • Salı 27 ° / 14.4 ° Güneşli
  • Çarşamba 29 ° / 17.9 ° Güneşli
  • Perşembe 28.8 ° / 18.3 ° Güneşli