Oylar böyle toplanıp götürüldü!

Oylar böyle toplanıp götürüldü!

Oylar böyle toplanıp götürüldü!

Oylar sayılmadı!

AK Parti'nin STK'lar için kurduğu sandıkta kullanılan oylar açılmadı. Oylar sandıktan çıkarıldı ve torbaya doldurulup genel merkeze götürüldü.

STK'lar oy kullandı

Adalet ve Kalkınma Partisi tarafından 2015 Milletvekilliği seçimleri için bu yıl ilk defa uygulamaya konulan Sivil Toplum Kuruluşlarına (STK) oy kullandırma işlemi başlattı. AK Parti İl binasında gerçekleştirilen oy kullanımında 576 dernek başkan ve yönetim kurulunun 30 AK Parti Milletvekili aday adayını Kırıkkale'ye en iyi hizmeti verebilecek 3 aday adayı için oylarını kullandı. Pazar günü yapılan bu çalışma ile STK temsilcileri görüşlerini beyan etmiş oldu. Ancak STK temsilcilerinin bu beyanı açıklanmadı. Kullanılan oylar sandıklar açılarak alındı, torbaya dolduruldu ve genel merkeze götürüldü. Oyların genel merkezde açılacağı ve sonucunun açıklanmayacağı öğrenildi.

Akçay açıklama yaptı

Saat 5'te sona eren oy kullanımda zarflar açılmadan AK Parti Genel Merkezine gönderildi. Seçimden sonra bir açıklama yapan İl Başkanı Mürsel Akçay, Tarafsız bir şekilde hiç kimseyi yönlendirmeden bu torbanın ağzını mühürleyip genel merkeze arkadaşlarımız götürecek. AK Parti Türkiye'nin siyasi tarihinde ilk defa bir ilke imza atmış Sivil Toplum Örgütlerinin görüşlerini alarak Milletvekili aday adayı tespitiyle ilgili onlarında Kırıkkale'de söz sahibi olduklarını onlarında Kırıkkale'de Kırıkkale'yi yönetecek, temsil edecek fikirlerini ve görüşlerini alarak çok önemli bir siyasi tarihimize damga vurmuştur. Burada katılan bütün arkadaşlarımıza oy veren sivil toplum örgütlerine oy kullanan arkadaşlarımıza hepinizin huzurunda teşekkür ediyorum. Bütün aday adayı arkadaşlarımız içinde hayırlı olur” dedi.



  • Cuma 25.2 ° / 14.4 ° Güneşli
  • Cumartesi 22.8 ° / 12.4 ° Güneşli
  • Pazar 23.5 ° / 12.9 ° Güneşli