Anahtar Kelimeler: Ortaöğretimliler KPSS döktü

Ortaöğretimliler KPSS´de ter döktü

Ortaöğretimliler  KPSS´de ter döktü

Ortaöğretimliler KPSS´de ter döktü

Sınav sorunsuz geçti

Tüm Türkiye genelinde olduğu gibi Kırıkkale´de de KPSS sınavı gerçekleşti. Ortaöğretim mezunlarına yönelik gerçekleştirilen sınav için Kırıkkale´de sabahın erken saatlerinden itibaren hareketlilik yaşandı.

3.5 MİLYON ADAY BAŞVURDU

ÖSYM tarafından gerçekleştirilen KPSS´nin ortaöğretim mezunlarına yönelik oturumu, 176 sınav merkezinde ve 12 bin 398 binada saat 10.00´da başladı. KPSS Ortaöğretim oturumuna 3 milyon 498 bin 335 aday başvurdu. Adaylara, 120 sorudan oluşan genel yetenek ve genel kültür testleri için 120 dakika süre verildi. Kimlik ve güvenlik kontrolleriyle salona giriş işlemlerinin zamanında yapılabilmesi için adaylar Kırıkkale´de sabahın erken saatlerinde sınava girecekleri okullarda yerlerini aldılar.

TRAFİK ÇOK YOĞUNDU

Sınav dolayısıyla Kırıkkale´nin yollarında trafik yoğunluğu dikkat çekti. Trafik yoğunluğu nedeniyle zaman zaman istenmeyen trafik kazaları meydana geldi. Sınava giren adayların heyecanı gözlerden kaçmazken, velilerinde heyecanlı olduğu gözlendi. Adaylar, sınav salonuna sınava giriş belgeleri ve nüfus cüzdanı ya da pasaportları kontrol edilerek ve üzerleri aranarak alındı.



  • Perşembe 23.9 ° / 12.4 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı
  • Cuma 26.5 ° / 14.3 ° Güneşli
  • Cumartesi 27.9 ° / 16.1 ° Güneşli