Anahtar Kelimeler: Orada neler oluyor

Orada neler oluyor?

Orada neler oluyor?

Orada neler oluyor?

Herkes endişeli!

Biri açıklama yapmalı!

Hacılar yakınlarındaki bir enerji tesisinde yaşanan zehirlenme vakası bölgede çalışan ve ikamet eden herkesi tedirgin ediyor. Bu konuda bir açıklama yapılması bekleniyor.

ZEHİRLENME SÜRÜYOR

Hacılar yakınlarındaki bir enerji tesisinde geçen hafta 231 işçi hidrolik sülfür ismi verilen ve çok zehirli bir gaz olan uçucu madde ile zehirlenmişti. Bu gazın nereden geldiği, nasıl oluştuğu merak konusu. Çok zehirli olan ve bitkilere de zarar verdiği düşünülen gazla ilgili merak ve korku uyandı. İlk etapta enerji santralinde çalışan 31 işçi zehirlenmişti. Sonra bu sayı çevredeki şirketlerde çalışanların da zehirlenmesiyle 231 oldu. Önceki gün 10 işçinin daha zehirlendiği bilgisi geldi.

İL MÜDÜRLÜĞÜNE TEPKİ

Zehirlenme vakasının ardından Kırıkkale´de olayın yaşandığı bölge ve hastanelerde nükleer önlemler alındı. Zehirlenen işçiler yıkandı, yattıkları odalar dezenfekte edildi, buradaki diğer hastalar başka bölümlere nakledildi. Önlemler bu düzeyde olunca endişe de baş gösterdi. Fakat hiç kimse bu konuda bir açıklama yapmadı. Çevre İl Müdürlüğü tüm ısrarlara rağmen bilgi vermedi. Kurumun bu bölgede ne gibi bir çalışması olduğu veya olup olmadığı merak konusu. Kuruma tepki büyük.

NELER ETKİLENDİ?

Zehirli gazın bitkileri de hayvanları da etkilemiş olabileceği düşünülüyor. İnsanlar için zehirli toksini olumsuz etkilemek amacıyla bir çalışma yapıldı. Hayvanlar ve bitkiler için hiçbir çalışma yapılmış değil. Dolayısıyla bitkileri ve hayvanları etkileyen zehirin insanları tekrar etkileme olasılığı yüksek görünüyor. Valiliğin bu konuda bir açıklamada bulunması isteniyor. Ayrıca, zehirin nereden geldiği ve aslının ne olduğu da merak konusu. Bu konuda da bilgi bekleniyor.



  • Cuma 18.2 ° / 9.7 ° false
  • Cumartesi 24.1 ° / 11.8 ° Güneşli
  • Pazar 23.2 ° / 12.8 ° false