Anahtar Kelimeler: Önlük töreni yapıldı

Önlük töreni yapıldı

Önlük töreni yapıldı

Kırıkkale Üniversitesi, Diş Hekimliği Haftası Kutlama ve Beyaz Önlük Giyme Töreni düzenledi.

TÖREN YAPILDI

Geçtiğimiz yıl, salgın hastalık kısıtlamaları sebebiyle yapılamayan 5. Sınıf öğrencileri ile 4. Sınıf öğrencilerinin Beyaz Önlük Giyme Törenleri aynı gün yapıldı. Şehit Ahmet Özsoy Konferans Salonu’nda düzenlenen etkinliğe Diş Hekimliği Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Ali Erdemir, öğretim üyeleri, öğrenciler ve aileleri katıldı. Saygı Duruşu ve İstiklal Marşı ile başlayan programda ilk konuşmayı Diş Hekimliği Fakültesi 5.sınıf öğrencisi Eren Ekici yaptı. Tüm bölüm arkadaşları adına ilk konuşmayı yapan Ekici, “Önlük giyme törenini planlayan Cerrahi Bölümüne ve Cerrahi Anabilim Dalı Başkanı Ercüment Önder'e teşekkürü borç biliriz” dedi.

DEKAN KONUŞMA YAPTI

Diş Hekimliği Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Ali Erdemir, “Bugün hem diş hekimlerimizin gününü kutlamak hem de mesleğe yeni adım atacak öğrencilerimize ‘mesleğimize hoş geldiniz’ demek amacıyla önlük giyme töreni düzenliyoruz. Covid-19’dan dolayı bir yıl gecikmeli de olsa bugün sizleri ağırlamaktan onur duyuyoruz. Bugünün kahramanları da zaten bir yıldır bu önlüğü topluma sağlık dağıtmak için kullanıyorlar. Bu arada bugünkü törenin düzenlenmesinde emeği geçen Ağız Diş ve Çene Cerrahisi anabilim dalı öğretim elemanlarına teşekkür ederiz. Bugün öğrencilerimiz hekimliğin sembolü olan beyaz önlüğü giyecekler. Bu yüzyıllardan beri süregelen bir gelenek.

TEBRİK ETTİ

Usta hekimler, çırak hekimlere önlük giydirirler. Ustalar bu önlüğü giydirmekle ben seni çıraklığa kabul ediyorum, hekim adayı olmayı hak ettin derler. Öğrencilerde bunu giyerek biz bunu hak etmek için elimizden geleni yapacağız gece gündüz çalışacağız diye söz verirler. Bizler 7 gün 24 saat hizmet veren sağlık çalışanlarıyız. Sağlık çalışanlarının meslekleri ile ilgili çektikleri zorluklar gün geçtikçe artıyor. Ancak siz hekim adaylarının insan sevgisiyle bu zorlukların üstesinden gelebileceğinize inanıyoruz. Bizim mesleğimiz manevi tatmini son derece yüksek olan bir meslektir. Bu noktada tüm diş hekimlerinin ve gelecekteki meslektaşlarımın Diş Hekimliği Gününü kutluyorum” şeklinde konuştu.

YEMİN ETTİLER

Konuşmaların ardından 2020 yılı akademik teşvik ödüllerinin verilmesine geçildi. 2020 yılı akademik teşvik birincisi Prof. Dr. Ebru Olgun, 2020 yılı akademik teşvik ikincisi Prof. Dr. Ali Erdemir, 2020 yılı akademik teşvik üçüncüsü Doç. Dr. Meltem Hendek oldu.1. Sınıf dönem birincisi Enes Demirci, 2. Sınıf dönem birincisi Büşra Nur Altan ve 3. Sınıf dönem birincisi Tutku Karaduman ile 2021 YKS Puanı ile Diş Hekimliği Fakültesine en yüksek puanla kayıt yaptıran Elif Gökçe Aykuş'a Diş Hekimliği Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Ali Erdemir tebrik ederek, plaket verdi.   Program, öğretim üyeleri tarafından öğrencilere beyaz önlük giydirilerek ve öğrencilerin yemin etmesi ile son buldu.



  • Cumartesi 22.8 ° / 12.4 ° Güneşli
  • Pazar 23.5 ° / 12.9 ° Güneşli
  • Pazartesi 24.9 ° / 11.7 ° Güneşli