Anahtar Kelimeler: Önemli protokol

Önemli bir protokol

Önemli bir protokol

PROTOKOL İMZALADILAR

Ahiler Kalkınma Ajansı (AHİKA) Genel Sekreteri Bekir Varol ve Ahiler Kalkınma Ajansı Kırıkkale İl Koordinatörü Bilal Özcan Kırıkkale Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Ersan Aslan’ı ziyaret etti.

Çeşitli konuların gündeme geldiği ziyaret sonrası AHİKA ile Kırıkkale Üniversitesi arasında ‘Siber Vatan Eğitim Programı Protokolü’ imzalandı.

 

PROTOKOL İMZALADILAR

İki kurum arasında ortak yapılabilecek proje bazlı çalışmaların görüşüldüğü ziyarette Ahiler Kalkınma Ajansı ile Kırıkkale Üniversitesi arasında ‘Siber Vatan Eğitim Programı Protokolü’ imzalandı. Kırıkkale Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Ersan Aslan, Ahiler Kalkınma Ajansı’na ve iş birliğinde emeği geçenlere teşekkür ederek eğitim programının öğrencilere istihdam ve ülkemize katkı sağlaması temennisinde bulundu. Ahiler Kalkınma Ajansı Genel Sekreteri Bekir Varol, iş birliğinden duyduğu memnuniyeti dile getirerek Rektör Aslan’a teşekkür etti. Ziyarette Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Mehmet Başalan ve Genel Sekreter Dr. Öğr. Üyesi Şevket Evci de hazır bulundu.

 

EĞİTİM VERİLECEK

Siber Vatan Eğitim Programı kapsamında öğrencilerimize Linux ve CEH Eğitimi, Web Güvenliği Eğitimi, Sızma Testi Eğitimi, Zararlı Yazılım Önleme ve Tersine Mühendislik Eğitimi olmak üzere 4 farklı alanda eğitim verilecek. Eğitimler hakkında bilgi ve başvurular Kırıkkale Üniversitesi internet sitesi ana sayfasında yayınlanacak. Başvurular eğitmenler tarafından değerlendirilecek ve uygun bulunan 20 öğrenci eğitim programına dahil edilecek. Yaklaşık 2 ay sürecek eğitim programında başarılı bulunan öğrenciler almış oldukları teorik bilgileri pratiğe dönüştürme ve siber güvenlik alanında derin ve teknik eğitimlerin verildiği eğitim kamplarına katılacaklar. Programa katılarak teknik eğitimlerde başarı gösteren öğrencilere Türkiye Siber Güvenlik Kümelenmesi üye firmalarında, çeşitli kamu kurum ve kuruluşlarında staj yapma ve istihdam sağlanması hedefleniyor.



  • Pazartesi 30.9 ° / 17.7 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı
  • Salı 27.5 ° / 16.1 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı