Anahtar Kelimeler: çiftçiyi dinledi

Önal çiftçiyi dinledi

Önal çiftçiyi dinledi

Kırıkkale ilindeki çiftçilerin yaşadığı sorunlara çözüm bulmak amacıyla Balışeyh ilçesine bir ziyaret gerçekleştiren CHP Milletvekili Önal, Toprak Mahsulleri Ofisi'ni ziyaret etti.

 

ÇİFTÇİYLE GÖRÜŞTÜ

Burada çiftçilerin sorunlarını yerinde görmek ve incelemek için toplantılar düzenledi. Önal, ziyaret sırasında çiftçilerin karşılaştığı zorluklara dikkat çekti. Çiftçilerin ürettikleri ürünleri Toprak Mahsulleri Ofisine verme sürecinde yaşadıkları sıkıntılara değindi. TMO'nun sistem üzerinden randevu vermemesi ve kota uygulamaları nedeniyle kilometrelerce kamyon kuyrukları oluştuğunu ifade etti. Vatandaşların ürünlerini TMO'ya veremediğini veya verdiğinde taban fiyatının bile altında tekliflerle karşılaştığını dile getiren Önal, çiftçilerin çareyi tüccarlara gitmekte bulduğunu belirtti. Ancak tüccarların da taban fiyatının çok altında ürünleri almaya çalıştığını ve çiftçilerin mağdur olduğunu aktardı.

 

SORUNLARINI DİNLEDİ

Ziyaret sırasında bir çiftçi, TMO'nun kendi açıkladığı fiyatın altında ürün almaya çalıştığını, mazota yapılan zamlar nedeniyle masrafların arttığını ve çiftçilerin zarar ettiğini ifade etti. Ayrıca, çiftçilerin ürünlerini kota nedeniyle teslim edemediklerini ve piyasa tüccarlarına değerinin altında zararına elden çıkardıklarını dile getirdi. Çiftçilerin yaşadığı mağduriyetin önüne geçmek için ofis kapılarının çiftçilere açılması ve kota uygulamasının kaldırılması gerektiğini vurgulayan Önal, istikrarlı bir tarım politikasının uygulanması gerektiğini belirtti. Çiftçilerin zor durumda olduğu bu süreçte toplumun her kesiminin elini vicdanına götürmesi gerektiğini ve çiftçilerin sorunlarının çözümü için adımlar atılması gerektiğini söyledi.



  • Perşembe 23.4 ° / 16.3 ° Orta kuvvetli yağmurlu
  • Cuma 23.6 ° / 14.7 ° Orta kuvvetli yağmurlu
  • Cumartesi 19.2 ° / 11.6 ° Orta kuvvetli yağmurlu