Anahtar Kelimeler: Okulda kütüphane açıldı

Okulda kütüphane açıldı

Okulda kütüphane açıldı

Okulda kütüphane açıldı

Yesevi desteği?

Hoca Ahmet Yesevi Üniversitesi ve Yesevi Vakfı tarafından kardeş okul seçilen Kimeski Mahallesi´ndeki Hoca Ahmet Yesevi İlköğretim Okulu´nda kütüphane açılışı yapıldı.

OKULDA AÇILIŞ YAPILDI

Okulda gerçekleştirilen açılışa Hoca Ahmet Yesevi Üniversitesi Mütevelli Heyet Başkanı Prof. Dr. Musa Yıldız ve Ankara Üniversitesi İlahiyat Fakültesi Öğretim Görevlisi Prof. Dr. Zülfikar Güngör başta olmak üzere, Vali Yardımcıları, Milli Eğitim Müdürü İsmail Çetin, AK Parti Kırıkkale İl Başkanı Mürsel Akçay ve bazı bürokratlar katıldı. Okul Müdürü Necati Doğan´ın ev sahipliğinde gerçekleştirilen törenle yapılan kütüphane açılışında, öğrencilere Hoca Ahmet Yesevi´yi anlatan kitaplar dağıtıldı.

ZİYARETTEN ONUR DUYDUK

Kardeş okul seçilen ilköğretim okuluna ziyarete gelmekten büyük mutluluk duyduklarını söyleyen Prof. Dr. Mustafa Yıldız, öğrenciler ve öğretmenler ile görüştü, okul hakkında Müdür Necati Doğan´dan bilgi aldı ve Hoca Ahmet Yesevi´yi anlattı. Okulun durumu ve ihtiyaçları konusunda Yesevi heyetine ve Milli Eğitim Müdürü´ne de bilgi verildi. Okulu ziyaret eden heyet kütüphane açılışını gerçekleştirdikten sonra bir süre sohbet etti ve öğrencilerle birlikte resim çekindi. Okul Müdürü Necati Doğan, ?Hoca Ahmet Yesevi heyetini okulumuzda ağırlamaktan büyük onur duyduk? dedi.

VALİ ZİYARETİ

Kırıkkale´ye gelen heyet Vali Ali Kolat´ı da makamında ziyaret etti. Heyet Başkanı Prof. Dr. Musa Yıldız,  UNESCO 2016 Hoca Ahmed Yesevî Yılı kapsamında Ahmet Yesevi Üniversitesi Mütevelli Heyet Başkanlığı tarafından, Türkiye´de Hoca Ahmet Yesevi´nin adını taşıyan ilk, orta ve lise düzeyindeki okullarda Ahmed Yesevî´nin hayatı, eserleri, menkıbeleri ve hikmetlerinin konu edileceği ? Ölümünün 850. Yılında Hoca Ahmed Yesevi? konulu konferanslar verileceğini söyledi.

HEDİYE VERİLDİ

Vali Ali Kolat´ta Hoca Ahmet Yesevi´nin Türk Tasavvuf tarihinde önemli bir yere sahip olduğunu, günümüzde bile eserlerinin hala sevilerek okunduğunu dile getirerek, ziyaretlerinden dolayı Hoca Ahmet Yesevi üniversitesi Mütevelli Heyet Başkanı Prof. Dr. Musa Yıldız´a teşekkür etti. Daha sonra Vali Kolat, Hoca Ahmet Yesevi Üniversitesi Mütevelli Heyet Başkanı Prof. Dr. Musa Yıldız ve Ankara Üniversitesi İlahiyat Fakültesi Öğretim Görevlisi Prof. Dr. Zülfikar Güngör´e günün anısına bir hediye verdi.



  • Perşembe 17.8 ° / 7.6 ° Güneşli
  • Cuma 18.2 ° / 9.7 ° false
  • Cumartesi 24.1 ° / 11.8 ° Güneşli