Anahtar Kelimeler: Okulda bilim fuarı açıldı

Okulda bilim fuarı açıldı

Okulda bilim fuarı açıldı

Okulda bilim fuarı açıldı

Geleceğin mühendisleri olma yolunda emin adımlarla ilerleyen Osmangazi Fen Lisesi öğrencileri, yaptıkları projelerle göz doldurdu. İnsan hayatını kolaylaştıracak birçok projenin yer aldığı fuarda öğrenciler projeleriyle kendilerine hayran bıraktı.

İCATLAR HAYRAN BIRAKTI

Eğitim ve öğretim alanında yaptığı başarılı çalışmalarla adından sıkça söz ettiren Osmangazi  Fen Lisesi, her yıl olduğu gibi bu yılda ?4006 TÜBİTAK Bilim Fuarı´nda öğrenciler tarafından yapılan icatların sergisini düzenlenen törenle açtı. 23 birbirinde farklı proje yüzlerce çalışmaların sergilendiği fuarda öğrenciler, yaptıkları icatlarla kendilerine hayran bıraktı. Fuarda Fen Bilimleri projeleri, Matematik projeleri ve Sosyal Bilimler projeleri olmak üzere her alanda çalışmalar bulunuyor.

 KENDİLERİNİ KANITLADILAR

Bilim Fuarı Sergisi´nin açılış kurdelesi Milli Eğitim Müdür Yardımcısı  Adnan Şener , Kırıkkale Defterdarı İbrahim Bayraktar  ve Okul Müdürü Mehmet Yeşilyurt tarafından kesildi. Şener ve beraberindeki heyet sergiyi gezerek öğrencilerin hazırladıkları projeleri hakkında bilgi aldılar. Proje yürütücüsü öğretmenleri tebrik eden Şener, öğrencilerin ve okul yönetiminin başarısını diledi. Öğrencilerin projeler üretmesinin önemine vurgu yapan Şener, ?Gençlerimiz yaptıkları icatlarla gelecekte iyi yerlere geleceklerini kanıtlamış oldu´ dedi.

 HEPSİ PIRIL PIRIL ÖĞRENCİ

Osmangazi Fen Lisesi´nin eğitim ve öğretim alanında başarılı çalışmalar gerçekleştirdiğini belirten K,  ?Bugün yapılan bu güzel eserleri görmek ve öğrencilerimizi desteklemek amacıyla yanlarındayız. Bizim insanımıza yatırım yapıldığı zaman gelecekte ne gibi büyük yerlere gelebileceğini hepimiz biliyoruz. Öğrencilerimizin hepsi birbirinden pırıl pırıl, tertemiz ve başarılı öğrenciler. Yaptıkları birbirinden farklı icatlarda insanlarımıza büyük kolaylık sağlayacak derecededir´ ifadesinde bulundu.

 FIRSAT VERİN, BAŞARIYI GÖRÜN

Öğrencilerinin sağlık ve çevre enerjisine yönelik projeler hazırladığını vurgulayan Okul Müdürü Yeşilyurt ise; çalışmalarda emeği geçen herkese teşekkür etti. Öğrencilere fırsat verildiği takdirde başarılı çalışmalar gerçekleştirdiğini belirten Yeşilyurt, ?Bizim öğrencilerimizin kafasına koyduğu zaman yapamayacağı bir şey yok. Sadece kendini o konuya vermesi ve de çok çalışması gerekir. Biz okul yönetimi olarak öğrencilerimize her türlü desteği sağlıyoruz´ şeklinde konuştu. Yeşilyurt, ?Bursa´ya proje gönderdik ve kabul görüldü. Umarım bunun gibi büyük projelerimizi gelecekte daha iyi şekilde hazırlayarak, güzel çalışmalar elde edeceğiz´ dedi. Konuşmaların ardından protokol üyeleri öğrenciler tarafından hazırlanan fuar alanını gezdi.



  • Perşembe 25.5 ° / 14.7 ° Güneşli
  • Cuma 25.2 ° / 14.4 ° Güneşli
  • Cumartesi 22.8 ° / 12.4 ° Güneşli