Anahtar Kelimeler: Öğretmenlik sevgi mesleğidir

Öğretmenlik sevgi mesleğidir

Öğretmenlik sevgi mesleğidir

Öğretmenlik sevgi mesleğidir

 

24 Kasım Öğretmenler Günü Kültür meydanda ve Kültür Merkezi´de bir tören yapıldı. Öğretmenlerin sadece bir gün anılmaması gerektiğini söyleyen Kırıkkale Valisi, Ali Kolat, mesleğin bir sevgi işi olduğunu söyledi.

GENİŞ KATILIM OLDU

Öğretmenler günü kutlama programı öncesinde öğretmenlerin bağlılık ve saygı ifadesini sunmak amacı ile Cumhuriyet Meydanında Atatürk Anıtına çelenk sunuldu. Kültür Merkezinde gerçekleştirilen kutlama programına Kırıkkale Valisi Ali Kolat, Kırıkkale Belediye Başkanı Mehmet Saygılı, Milli Eğitim Müdürü İsmail Çetin, İl Emniyet Müdürü, Hasan Onar,  Kaymakamlar, İl Müdürleri ve çok sayıda öğretmen katıldı. Kültür Merkezindeki program öncesinde yetkili bürokratlar, Anadolu Güzel Sanatlar Lisesi tarafından öğretmenler gününe hazırladıkları serginin açılışını gerçekleştirdiler. 7 okul öğretmeni ve öğrenciler tarafından sergilenen toplam 51 resim, tüm vatandaşların ve öğretmenlerin görmeleri açısından iki gün boyunca açık kalacak. Sergi açılışının ardından Kültür Merkezindeki programa geçildi. Programda öğretmenlik mesleğine yeni başlamış öğretmenlerin konuşmaları, emekli olan öğretmenlerin konuşmaları ile yetkililer günün anlam ve önemini belirten konuşmalar yaptılar.

ÖĞRETMENLİK VARDIR

Bu yıl kutlanan öğretmenler gününde de Kırıkkale´de bulunmaktan büyük mutluluk duyduğunu ifade eden Vali Kolat, bu mutlu gününde öğretmenlerle birlikte olmaktan mutluluk duyduğunu söyledi. Kolat,  ?Bu gün 24 Kasım olduğu için siz öğretmenlerimiz hakkında konuşuyoruz. Yarında başka bir meslek dalının kutlama günü olduğu zaman o meslek gurubu hakkında konuşacağız. Fakat hayatın bütün alanlarında öğretmenlik vardır. Mesela bir subay yanındakilere vatan bilincini aşılamaya çalışırken, onlar öğretmenlik yapmaktadır? diye konuştu. Öğretmenlerin bir toplumun bahçıvanları olduğunu belirten Kolat, ?Öğretmenler onlara emanet edilen bahçelerde en güzel ve en nadide çiçekleri yetiştirmek için ellerinden geleni yaparlar. Öğretmenlerimizin hepsine minnettarız. Onlar aldıkları tahsil ve terbiye ile memleketimizin korunması gereken değerleri öğrencilerine anlatırlar. Onlara, bu kutsal görevlerinde her zaman başarılı oldukları için teşekkür ediyorum? ifadelerine yer verdi.

HAYALİNİ KURDUM

Yavrularımızı ve gençlerimizi toplumun değerlerine bağlı kalarak yetiştiren öğretmenlerin bu mutlu günlerini kutladığını dile getiren Milli Eğitim Müdürü İsmail Çetin ?Ülkemizin gelişmesinde büyük yerleri olan öğretmenlerimizin aralarındaki bağı sürdürerek toplumumuzun gelişmesi için gösterdikleri çaba büyüktür. Başöğretmen Atatürk´ün muasır medeniyetler seviyesine ulaşılması için büyük sorumluluklar verdiği öğretmenlerimiz, ülkemizin gelişmesinde büyük bir yer tutmaktadır. Türkiye´de iki tip ordu vardır. Bunlardan birisi ülke güvenliğini sağlayan askeri ordudur, diğeri ise eğitimci ordusu yani öğretmenlerimizdir? sözlerine yer verdi. Kutlama programında meslek hayatına yeni başlayan öğretmenler adına bir konuşma yapan Cumhuriyet İlköğretim Okulu öğretmenlerinden Müzeyyen Taşyıldırım, İlkokul sıralarında Atatürk´ün elinde tebeşirle yazı yazarken çekilmiş resmini gördükten sonra öğretmen olmaya karar verdiğine değindi. Taşyıldırım ?Ulu Önder´i elinde tebeşirle güzel alfabemizi yazarken gördüğüm o günden beri ne avukat ne doktor hiç bir şey olmak istemedim, sadece öğretmen olmanın hayalini kurdum. Sınıfıma ders vermeye girdiğim zaman bu kutsal mesleğin önemini fark ediyorum ve doğru meslek seçtiğimi düşünüyorum. Öğrencilerimin o sımsıcak yüreklerinde sevgimi hissedince dünyalar benim oluyor? şeklinde konuştu.

BİZLERİN ESERİ OLACAK

Öğrencilerini fakiri veya zengini ile çeşitli özelliklerini ayırt etmeden her zaman sevdiğini ifade eden Emekli Öğretmen İlknur Ataklı, öğrencilere elinden geldiğince kanunlar ve yasalar çerçevesinde yardımcı olmaya çalıştığına dikkat çekti. Şahin ?Görevde bulunduğum süre içerisinde şunu aklımdan hiç çıkarmadım; Ata´mızın dediği gibi yeni neslin bizlerin eseri olacak. Öğretmenlik mum gibidir etrafı aydınlatırken kendisi erir. Bugün burada yemin eden genç meslektaşlarımıza hedefimizin Türkiye´mizi çağdaş medeniyet seviyesine ulaştırmak olduğunu unutmamaları için uyarıda bulunuyorum. Bu onlara güç verecektir? dedi.



  • Cumartesi 22.8 ° / 12.4 ° Güneşli
  • Pazar 23.5 ° / 12.9 ° Güneşli
  • Pazartesi 24.9 ° / 11.7 ° Güneşli