Öğrencilerden formasyon protestosu!

Öğrencilerden formasyon protestosu!

Öğrencilerden formasyon protestosu!

Tepki gösterdiler

Kırıkkale Üniversitesi (KÜ) öğrencileri, formasyon eğitimi verilecek öğrenci sayısının arttırılması talebiyle protesto düzenledi.

FORMASYON TEPKİSİ

Üniversite yerleşkesinde bir araya gelen bir grup öğrenci, "formasyon hakkımızdır", "formasyon alın teri ve emeğimizin karşılığıdır" pankartları taşıyarak slogan attı. KÜ Fen Edebiyat Fakültesi Türk Dili ve Edebiyatı Bölümü öğrencisi İbrahim Ethem Kayaalp, grup adına yaptığı açıklamada, YÖK tarafından pedagojik formasyon programı açma yeterliliği olan üniversitelerde belirlenen kontenjan sayısının, nitelikli eğitim gerekçesiyle kısıtlamaya gidilerek 15 bin olarak açıklandığını belirtti. YÖK´ün almış olduğu formasyon kararının öğrencileri mağdur ettiğini ve işsizliğe sürüklediğini dile getiren Kayaalp, şunları kaydetti:

AÇIKLAMA YAPTILAR

"Formasyon programından yararlanmak isteyen son sınıf yaklaşık bin öğrenci bulunurken, üniversitemize sadece 100 kişilik kontenjan tanındı. Her 10 öğrenciden 9´unu mağdur eden bu karar, kaliteyi değil, sınırlamayı, mağduriyeti ifade etmektedir. Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan´a, Başbakanımız Ahmet Davutoğlun´a, Milli Eğitim Bakanımıza ve diğer tüm yetkililere sesimizi duyurmaya çalışıyoruz. Onlardan kontenjanların artırılmasını talep ediyoruz."



  • Cuma 18.2 ° / 9.7 ° false
  • Cumartesi 24.1 ° / 11.8 ° Güneşli
  • Pazar 23.2 ° / 12.8 ° false