Anahtar Kelimeler: Öğrenciler karne

Öğrenciler karne aldı

Öğrenciler karne aldı

Türkiye genelinde olduğu gibi Kırıkkale’de de öğrencilerin yaz tatili başladı. Kent genelinde ilkokul, ortaokul ve lise kademesinde eğitim gören yaklaşık 47 bin 23 öğrenci yaz tatiline girdi.

 

KARNELERİNİ ALDILAR

Milli Eğitim Bakanlığı (MEB), tüm kademelerdeki öğrencilere yönelik karne ve başarı belgelerini 18 Haziran’dan itibaren e-Okul’dan erişime açmıştı. Talep eden öğrencilere basılı karne, başarı belgeleri ve mezuniyet diploması verildi. Kırıkkale’de temel eğitimde 31 bin 628 öğrenci, orta öğretimde 15 bin 608 öğrenci olmak üzere toplamda 244 okul da 47 bin 236 öğrenci örgün eğitimde karnelerini aldı. 3 bin 356 öğrenci ilkokuldan ortaokula, 3 bin 654 öğrenci ortaokuldan liseye gezmeye hak kazandı. Ayrıca 3 bin 451 öğrenci ise 12’nci sınıfı bitirerek ortaöğretimi tamamladı.

KARNE AÇIKLAMASI

Milli Eğitim Müdürü Yusuf Tüfekçi, 2020-2021 eğitim öğretim yılı tüm Dünya’da olduğu gibi Covid-19 salgının etkisi altında geçtiğini söyledi. Tüfekçi, “Uzaktan eğitimle EBA TV, Online canlı derslerle öğrencilerimize ulaşmanın gayreti içerisinde olduk, salgının azaldığı anlarda seyreltilmiş yüz yüze eğitimle öğrencilerimizin bilişsel, fiziksel ve ruhsal olarak gelişmelerini, topluma ve ülkemize faydalı bireyler olmalarını sağlayabilmek için müdürlüğümüz olarak özveri ile çalıştık, çalışmaya da devam ediyoruz. Bu zorlu süreçte desteğini esirgemeyen başta velilerimize, okul idarelerimize ve öğretmenlerimize teşekkür ediyoruz.

TELAFİ AÇIKLAMASI

Bakanlığımızın başlattığı “Telafide Bende Varım” projesiyle çocuklarımıza 5 Temmuz - 31 Ağustos arasında okullarımızda açılacak faaliyetlerle akademik, sportif, sosyal ve kültürel alanlarda telafi eğitimler yapacağız. Okul öncesinden 12. Sınıf öğrencilerimize kadar tüm öğrencilerimiz il genelinde planladığımız 2.153 faaliyete katılabilirler. Velilerimiz okul idarelerimizden gerekli bilgilendirmeleri alabilirler. Telafi programları okullar açıldığında 2021-2022 Eğitim Öğretim yılı içerisinde de devam edecek” dedi.



  • Cumartesi 22.8 ° / 12.4 ° Güneşli
  • Pazar 23.5 ° / 12.9 ° Güneşli
  • Pazartesi 24.9 ° / 11.7 ° Güneşli