Anahtar Kelimeler: yeterli bulmadı

Oda yeterli bulmadı

Oda yeterli bulmadı

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın açıkladığı Toprak Mahsulleri Ofisi'nin (TMO) 2023 hasat dönemindeki buğday ile arpanın alım fiyatları ve teşvik rakamları Kırıkkale Ziraat Odası yeterli bulunmadı.

ODA AÇIKLAMA YAPTI

Kırıkkale Ziraat Odası Başkanı Or​​​​​​han Öztürk, Devletimiz elinden gelenin en iyisini çiftçilerimiz için seferber ettiğini söyledi. “Lakin açıklanmış olan fiyatlar çiftçinin ek girdi maliyetleri ve mevsim değişikliği sebebiyle meydana gelen afetler maliyetlerin artışına sebep olmuştur” diyen Özt​​​​​​​ü​​​​​​​rk, “Açıklanan fiyatlar çiftçimiz tarafından beklentinin altında kalmıştır.” Dedi. Kırıkkale Z​​​​​​​ir​​​​​​​aat O​​​​​​​dası Başkanı Orhan Öztürk, şunları kaydetti. “Her şart ve koşulda devletin birliği ve bütünlüğü için üretmeye devam eden üretmekten asla vazgeçmeyen bir çiftçimizin var. Açıklanan fiyatın tüm çiftçilerimize hayırlı uğurlu ve bereketli olmasını diliyorum.”​​​​​​​

 

ÇİFTÇİMİZE HAYIRLI OLSUN

Kırıkkale Ziraat Odası Başkanı Orhan Öztürk, açıklanan buğday ve arpa taban fiyatları hakkında şu değerlendirmelerde bulundu. “Çiftçinin dört gözle beklediği buğday ve arpa fiyatları Cumhurbaşkanımız tarafından açıklandı. Ekmeklik buğdayda 8 Bin 250 ₺, Arpa da ise 7 Bin ₺ olarak açıkladı. Bu fiyatlara ilave olarak çif​​​​​​​tçi kayıt sistemine kayıtlı tüm üreticilerimize Buğday başına 1000 ₺ , Arpa için 500 ₺ prim verilecektir. Devletimiz elinden gelenin en iyisini çiftçilerimiz için seferber etmektedir. Lakin açıklanmış olan fiyatlar çiftçinin ek girdi maliyetleri ve mevsim değişikliği sebebiyle meydana gelen afetler maliyetlerin artışına sebep olmuştur. Açıklanan fiyatlar çiftçimiz tarafından beklentinin altında kalmıştır. Her şart ve koşulda devletin birliği ve bütünlüğü için üretmeye devam eden üretmekten asla vazgeçmeyen bir çiftçimizin var. Açıklanan fiyatın tüm çiftçilerimize hayırlı uğurlu ve bereketli olması diliyorum.”



  • Perşembe 25.5 ° / 14.7 ° Güneşli
  • Cuma 25.2 ° / 14.4 ° Güneşli
  • Cumartesi 22.8 ° / 12.4 ° Güneşli