Anahtar Kelimeler: günler geçti!

O eski günler geçti!

O eski günler geçti!

Neden ilgi görmüyor?

Parlak ve yaldızlı günler çook geride kıldı!

İşte AKP gerçeği…!

Alın size AKP analizi

Türkiye’nin son 20 yılında hep var olan Adalet ve Kalkınma Partisi, Türkiye genelinde olduğu gibi Kırıkkale’de de artık eskisi kadar ilgi görmüyor. Bunu açık bir şekilde görmek mümkün.

PARTİ İYİCE YIPRANDI

Türkiye’nin son 20 yılında hep var olan Adalet ve Kalkınma Partisi, Türkiye genelinde olduğu gibi Kırıkkale’de de artık eskisi kadar ilgi görmüyor. Bunu açık bir şekilde görmek mümkün. Zaten anketler de partinin ülke genelinde de Kırıkkale’de de çok ciddi biçimde oy kaybı yaşadığını gösteriyor. Ekonomik sıkıntılar başta olmak üzere, iç ve dış politikadaki büyük hatalar, adeta yemin edercesine yapılmayacağı söylenen bir takım konularda söylenenin aksine adımlar atılması, bunlara örnek olarak rahip ve gazetecinin teslim edilmesi, Mısır ile ilişkilere tekrar başlanması, çıkarılmayacağı söylenen EYT’nin zıkarılması, Suriye ile onca inatlaşma ve şehide rağmen bir araya gelme çabası, Rabia söylemlerinin unutulması gibi olumsuzluklar partiyi iyice yıpratmış durumda. 

NEZAKETEN SAYGI VAR

Partinin buna karşın asgari ücret ve emeklilere zam yapması yeterli görülmüyor. Çünkü peşinden hemen per şeye yine zam gelmiş durumda. 14 Mayıs tarihinde yapılacak olan seçim için parti teşkilatı ziyaretlerde bulunuyor ama bu ziyaretlerin çok, hatta aşırı derecede cılız kaldığı, zaten vatandaşlar ve esnafların da ilgi göstermediği, kimi esnafların nezaket gereği saygı gösterdiği gözleniyor. Piyasayı seçim için toparlama çalışmalarının ziyaretlerde kendini gösterdiği ve toparlama çabalarına itibar edilmediği dikkatlerden kaçmıyor. 

 

ADAY İLGİSİ BİLE YOK!

Bunun yanı sıra seçim tarihi belli olmasına rağmen partiye milletvekili aday adaylarının da gelmediği görülebiliyor. Daha önceki dönemlerde tarih belli olmadan aylar önce bir çok isim seçim çalışmalarına başlıyordu. Şu ana kadar buna itibar eden yok. AKP yerine başka partilere gidenler olduğu gözleniyor. Bunun bile bariz bir gösterge olduğu, partinin yıpranmışlığına dair güçlü bir işaret olduğu söyleniyor. Hatta partinin milletvekilliği listesinin birinci sırası için isim arayışında olduğu ifade ediliyor.

 

İKİ İSİM ZARAR VERDİ

Kırıkkale’de toparlayıcı bir yapı oluşturulamaması, Ramazan Can ve Mehmet Saygılı faktörünün partiyi geriye götürdüğü konuşuluyor. Ramazan Can’ın bugüne kadar defalarca seçilmesine rağmen Kırıkkale’ye bir katkı sağlayamamış olması, ancak hep kazanan isim olması, Mehmet Saygılı’nın da söz verdiği projeleri gerçekleştirmemesi ve “kibirli” tavrı nedeniyle partiye çok büyük zarar verdiklerinin altı çiziliyor. Genel merkezin bu durumun farkında olduğu ve bunun için çare aradığı ancak işin içinden de çıkamadığı belirtiliyor. Parti seçime giderken kan kaybetmeye devam ediyor.



  • Cuma 26.5 ° / 14.3 ° Güneşli
  • Cumartesi 27.9 ° / 16.1 ° Güneşli
  • Pazar 28.5 ° / 16.2 ° Güneşli