Mursi hakkındaki idam kararına tepkiler

Mursi hakkındaki idam kararına tepkiler

Mursi hakkındaki idam kararına tepkiler

Kırıkkale'den tepki!

Kırıkkale`de sivil toplum kuruluşlarının temsilcileri, Mısır`da darbeyle görevinden uzaklaştırılan seçilmiş Cumhurbaşkanı Muhammed Mursi`nin idama mahkum edilmesine tepki gösterdi.

Meydanda toplandılar

Cumhuriyet Meydanı`nda toplanan grup adına konuşan İsmail Kösal, 3 Temmuz 2013'te Mısır'da darbeci cunta yönetiminin Mısır yönetimini ele geçirmesinden bu yana Mısır'daki katliamların, haksız ve hukuksuz hürriyet kısıtlamalarının ve hapishanedeki Müslümanlara yapılan zulümlerin gün geçtikçe arttığını savundu. 14 Ağustos 2013'te Rabia ve Nahda meydanlarında yapılan katliamların İslam aleminde infiale sebep olduğunu dile getiren Kösal, "Dünya tarihinde yeni bir hareketin ve oluşumun filizi olmuştur. Rabia hareketi tüm zulme uğramış ve hürriyetleri elinden alınmış mazlum gönüllere ilham olmuştur" dedi.

Açıklama yaptılar

Kösal, darbeden bu yana darbecilere ve cuntacılara karşı mazlum Mısır halkının direncinin kırılmamış ve darbe karşıtı gösterilerin her geçen gün daha kuvvetli ve dirençli şekilde arttığını dile getirdi. Mısır halkının çoğunun oyları ile seçilen meşru Cumhurbaşkanı Muhammed Mursi ve binlerce dava arkadaşının haksız ve hukuksuz şekilde Mısır zindanlarında tutsak edildiğinin altını çizen Kösal, "Darbe karşıtı binlerce kardeşimiz darbe karşıtı gösterilerde şehit edilmiş veya yaralanmıştır. On binlerce darbe karşıtı muhalifler zindanlara atılmıştır.  Darbeciler kurmuş oldukları hukuksuz mahkemelerde binlerce kardeşimiz için idam, müebbet ve hapis kararı vermiştir" diye konuştu.

Sloganlar atıldı

Kösal, bu kararların darbeci yönetimin baskıları ile hukuksuz darbe mahkemelerinde alınmış olmasının hem hukuk sistemine hem de insanlık tarihine kara bir leke olarak geçtiğini vurgulayarak, darbecilere ve idamlara karşı olduğunu söyleyen batılı devletlerin bu kararlar karşısında sessiz ve darbecilere taraf olmasının batının ikiyüzlülüğünün tescili olduğunu kaydetti. Basın açıklamasının ardından Mursi lehine sloganlar atarak, Sisi`nin posterini yırtan grup, daha sonra dağıldı.

 

 



  • Cuma 25.2 ° / 14.4 ° Güneşli
  • Cumartesi 22.8 ° / 12.4 ° Güneşli
  • Pazar 23.5 ° / 12.9 ° Güneşli