Anahtar Kelimeler: MUHTARLARA BÜYÜK TUZAK

MUHTARLARA BÜYÜK TUZAK!

MUHTARLARA BÜYÜK TUZAK!

MUHTARLARA BÜYÜK TUZAK!

Muhtar uyardı?!

Kırıkkale Tüm Muhtarlar Derneği Başkanı Ağa Pehlivanlı, Türkiye´deki tüm muhtarlara bir hesaba para yatırılması konusunda mesaj geldiğini belirterek, bu mesajın dolandırıcılar tarafından gönderildiğini, itibar edilmemesi gerektiğini söyledi.

MESAJLARA İTİBAR ETMEYİN

Tüm Muhtarlar Derneği Başkanı Pehlivanlı, 2 gün önce tüm Türkiye´deki muhtarlara bir hesaba para yatırılması gerektiğini anlatan bir mesaj geldiğini söyledi. Mesajın, Türkiye Cumhuriyeti Muhtarlar Koordinasyon Merkezi´nden gönderilmiş gibi göründüğüne dikkat çeken Başkan Pehlivanlı, SMS içerisinde bir web sitesi ve dergiye üye olunması gerektiğini anlatan cümleler kurulduğunu, ayrıca bir hesap numarasının da yer aldığını aktardı.

PEHLİVANLI MUHTARLARI UYARDI

Pehlivanlı, mesajda yer alan hesap numarasını araştırdıklarına ise bir şahsa ait olduğu bilgisine ulaştıklarını söyledi. Ellerinden geldiği kadar bu durumu duyurmaya çalıştıklarını aktaran Pehlivanlı, mesaja itibar edilmemesi konusunda Kırıkkale´de ki bütün muhtarları uyardı. Pehlivanlı ayrıca, muhtarlara yapılan ödeneklerin artmasıyla, dolandırıcıların yeni hedefi haline geldiklerini ifade etti.

BÖYLE BİR MESAJ GELMEDİ

Konuyla ilgili açıklamada bulunan Pehlivanlı, ?Bundan 2 gün önce Türkiye Cumhuriyeti Muhtarlar Koordinasyon Merkezi diyerek denilerek, Türkiye´deki tüm muhtarlarımıza bir mesaj geldi. Bunda Cumhurbaşkanlığı ile ilgili sıkı diyalogda bulunmak, görüş ve önerilerimizi bildirmek amacıyla web sitesi ve dergiye 30 TL karşılığında üye olmamızın gerektiği söylendi. Ödemeyi de 21 Mart´a kadar yapmamız gerektiği bütün muhtarlarımıza iletildi. Fakat saha sonra yaptığımız araştırmalarda İçişleri Bakanlığı Muhtarlık Bölümü´nden böyle bir mesajın gelmediği anlaşıldı. Bunun üzerine de biz gerekli suç duyurularımızda bulunarak, Türkiye´deki tüm muhtarlarımıza uyarıda bulunduk? dedi.

PARA YATIRMAYIN

Cumhurbaşkanlığı tarafından her hafta yapılan muhtarlar toplantısının ve muhtarlara yapılan ödeneklerin bu dönemde arttırılmasının, dolandırıcıların dikkatini çektiğini ifade eden Pehlivanlı, ?Onun için biz bütün muhtarlarımızı buradan tekrar uyarmak istiyorum. Hiçbir şekilde devletimiz bu şekilde mesajla ne para ne de bir yere kayıt olmamızı ister. Bu, resmi yazılarla olur, muhtar arkadaşlarımıza resmi yazılarla gelir. Bütün arkadaşlarımızın dikkatli olmasını öneriyoruz. Gelen mesajda direkt olarak Cumhurbaşkanlığı ile nasıl iletişim, kurulacağı yönünde bir yazı var. Bunun böyle olmadığını bizler biliyoruz ama mesaja inanıp o parayı yatıran arkadaşlarımız mutlaka olacaktır? ifadelerini kullandı.

UYARI MESAJI GEÇİLDİ

Pehlivanlı ?Hesabı kontrol ettirdiğimizde, duyumlarımıza göre bunun Diyarbakır´da açılan posta çeki hesabı olduğu ve kişi adına açıldığı belirlendi. Bunun üzerine biz Türkiye Muhtarlar Konfederasyonu olarak tüm federasyon başkanlarımızı, federasyon başkanlarımız da dernek başkanlarımızı uyardı. Bu konuyla ilgili savcılığa suç duyurusunda bulunduk. Bunun üzerine İçişleri Bakanlığı, bütün muhtarlarımıza bir mesaj çekerek buna itibar edilmemesi gerektiğini söylediler. Ve bugün de telefon operatörleri bir uyarı mesajı geçtiler. Ben duyarlılıkları için telefon operatörlerine de teşekkür ediyorum? dedi.



  • Cuma 18.2 ° / 9.7 ° false
  • Cumartesi 24.1 ° / 11.8 ° Güneşli
  • Pazar 23.2 ° / 12.8 ° false