Anahtar Kelimeler: Muhtar minikleri sevindirdi

Muhtar minikleri sevindirdi

Muhtar minikleri sevindirdi

Muhtar minikleri sevindirdi

Güzel bir davranış

Kırıkkale´nin en büyük mahallelerinden olan Sanayi Mahallesi Muhtarı Faruk Akbulut, semtinde bulunan camileri gezerek yaz Kur´an kursuna katılan miniklere çeşitli ikramlarda bulundu. 

ANNE VE BABANIN GÖREVİ

İkramlarla mutlu olan minikler, Muhtar Faruk Akbulut´a teşekkür ettiler. Akbulut, Peygamberimiz (S.A.V.)´in "Sizin en hayırlınız Kur´an´ı öğrenen ve öğretenlerinizdir" buyurmuştur. Kur´an Kursunda anne ve babalara vazifeler düşmektedir. Her şeyden önce evlatlarımıza dinini ve Kitabını öğretmeyi, asli vazifemiz bilip, onların Kur´an öğrenmesi gerektiğine samimiyetle inanmalıyız. Yavrularımızın dünya hayatlarını kazanmalarını düşündüğümüz kadar, kamil bir mü´min olmalarını ve ebedi mutluluğu kazanmalarını da düşünmek zorundayız. Ev halkımızın kulaklarının ve gönüllerinin Kur´an´a aşina olması için teyp kasetlerinden bol bol Kur´an dinlemeliyiz ve dinletmeliyiz.?

TEKNOLOJİDEN YARARLANIN

Akbulut, ?Teknolojinin yeniliklerinden istifade ederek Kur´an okumayı bilmesek dahi bir mealden anlamını takip ederek Kur´an dinleyebiliriz. Boş ve lüzumsuz haber gürültüleri yerine, aile fertlerimizle birlikte Kur´an saatimizin olduğunu düşünün. Tıpkı haber saatleri gibi. Ötelerden ve gerçeklerden haberler veren kurtuluşumuzun şifresi olan Kur´ani haberler daha çok dinlenmeye layıktır. Üstelik bu haberleri veren de Rabbimiz olduğuna göre.

Bilgisayar imkanı olduğunda Kur´an öğreten CD lerden istifade edilebilir.??

ÖĞRENCİLERE DÜŞEN VAZİFELER

Kursta öğrencilere de görev düştüğünü beyan eden Akbulut, şu şekilde sıaraladı; ?Kur´an öğrenmenin müslümanlığın bir gereği olduğunu bilmek. Hocalarını can kulağı ile dinlemek. Arkadaşlarına da bu güzel şeyleri anlatmak ve onları da derslere götürmek için çalışmak.

Daha kısa sürede daha çok şey öğrenmek için gayret etmek ve hocalarıyla, anne-babasıyla istişarelerde bulunmak. 5. Öğrendiklerini evde uygulamaya çalışmak. (Yemek duası yapmak, namaz kılmak, anne ve babasına da uygun zamanlarda  tekrar etmek gibi.?



  • Cumartesi 22.8 ° / 12.4 ° Güneşli
  • Pazar 23.5 ° / 12.9 ° Güneşli
  • Pazartesi 24.9 ° / 11.7 ° Güneşli