Anahtar Kelimeler: Muhtaç etmeyin

Muhtaç etmeyin

Muhtaç etmeyin

AÇIKLAMADA BULUNDU

Türkiye Emekliler Derneği (TÜED) Kırıkkale Şube Başkanı Zekeriya Aytekin, “Yaşlılarımıza pozitif ayrımcılık getirilmesine rağmen yaşlılara ödenen yaşlılık aylığı ihtiyaçlarını karşılamaktan uzak kalmıştır. 65 yaş üzeri Yaşlılarımıza kanunla tanınmış olan ücretsiz ulaşım hakkı yeterince uygulanmamaktadır” dedi.

AÇIKLAMADA BULUNDU

TÜED Şube Başkanı Zekeriya Aytekin, ´18-24 Mart Yaşlılara Saygı Haftası´ dolayısıyla açıklamalarda bulundu. Başkan Aytekin, yaşlılığın yalnızlık olarak görülmemesi gerektiğini belirterek, “Bu konuda Devletimize ve aile bireylerine büyük sorumluluk düşmektedir. Büyük anne ve büyük babamızın en kutsal değerler olduğunu nesiller boyu yaşatmalıyız. Hepimizin yaşlanacağı gerçeğini asla unutmamalı yaşlılara daha fazla sahip çıkmalıyız” dedi.

BÜYÜK GÖREV DÜŞÜYOR

Devletin 65 yaş ve üzeri yaşlılara hak ettikleri saygıyı ve katkıyı esirgemememiz gerektiğini belirten Aytekin, “65 yaş aylığının insanca ihtiyaçlarını karşılayabilecek seviyede yükseltilmesi gerekmektedir. Yaşlılarımıza pozitif ayrımcılık getirilmesine rağmen yaşlılara ödenen  yaşlılık aylığı ihtiyaçlarını karşılamaktan uzak kalmıştır. 65 yaş üzeri yaşlılarımıza kanunla tanınmış olan ücretsiz ulaşım hakkı yeterince uygulanmamaktadır. Bu sorunun çözümü konusunda hükümetimize ve belediyelere büyük sorumluluk düşmektedir. Yaşlılık haftasının aynı zamanda her bireyin bir gün yaşlanacağı ve benzer sorunlarla karşılaşacağı gerçeği dikkate alınarak Empati haftası olarak kutlanması sağlanmalıdır” diye konuştu

DEVLETTEN BEKLENTİLERİMİZ

Yaşlılar ve emekliler olarak devletten beklentilerini sıralayan Şube Başkanı Zekeriya Aytekin, “Emekliye verilen zamların yüzdeli değil seyyanen verilmesi. Hastane katkı paylarının ve ilaç katkı paylarının kaldırılması. Eksik kalan intibak yasasının yeniden gözden geçirilmesi ve en kısa zamanda hayata geçirilmesi. Bayramlarda verilen ikramiyelerin asgari ücret seviyesinde olması. Vergi iadesi karşılığı ek ödeme oranının yüzde 9 seviyesine getirilmesine. Emeklilere de sendika hakkı tanınmalı. Emekliye pozitif ayrımcılık yerli yerine uygulanmalı. Promosyon oranlarının yükseltilmesi. Yaşlılar haftasını kutlarken yaşlılara toplumun ortak değeri olarak sahip çıkılmalıdır. Bu vesileyle Dernek olarak Türk milletinin var olduğunun ispatı olan Çanakkale şehitlerimizi anıyoruz ve zaferini de kutluyoruz” dedi.



  • Cuma 18.2 ° / 9.7 ° false
  • Cumartesi 24.1 ° / 11.8 ° Güneşli
  • Pazar 23.2 ° / 12.8 ° false