Muhasebecilerde kongre heyecanı

Muhasebecilerde kongre heyecanı

Muhasebecilerde kongre heyecanı

 

Kongreye gidiyorlar

Kırıkkale Serbest Muhasebeci ve Mali Müşavirler Odası, 7-8 Mayıs tarihleri arasında yeni bir seçim gerçekleştirecek. Mevcut Başkan Kürşat Gürtemel´in aday olmadığı seçimlerde Ferman Aldemir, Recep Yücekaya, Hamza Ekinci, Ayşe Sertel Gökyay ve Ekrem Ayten olmak üzere 5 ayrı ismin yarışması bekleniyor.

YARIŞACAK İSİMLER

7-8 Mayıs 2016 tarihleri arasında ilimizde faaliyet gösteren Serbest Muhasebeci ve Mali Müşavirler Odası, 22´nci olağan genel kurulunu gerçekleştirecek. Üç yıldır başkanlık görevini yürüten Kürşat Gürtemel´in yasa gereği aday olamayacağı kurulda Ferman Aldemir, Recep Yücekaya, Hamza Ekinci, Ayşe Sertel Gökyay ve Ekrem Ayten gruplarını oluşturarak seçimde adaylık için isimlerini listeye yazdırdılar. Ticaret ve Sanayi Odası konferans salonunda gerçekleştirilecek olan genel kurul, saat 14:00´te başlayacak. Mali Müşavirler Odası´nda düzenlenen toplantıyla kendilerini basına tanıtan adaylar, yeni dönemde birlik ve beraberliğin sağlanması mesajlarını yinelediler. Toplantıda konuşma yapan mevcut başkan Gürtemel, ?Meslek örgütü olarak, ülkemizin daha demokratik, daha özgürlükçü bir hukuksal zemine sahip olması her zaman talebimiz olmuştur. Bir toplumun gelişmesini güçlenmesini sağlayan en önemli mekanizma demokrasi ve özgürlüklerdir? dedi.

GÜÇLÜ OLUNMALI

Sivil toplumun olmadığı, sivil toplum kuruluşlarının katılım ve katkısının sağlanmadığı bir ülkede, katılımcı demokrasiden söz etmek mümkün olmadığını söyleyen Gürtemel, ? Türkiye´de demokrasiyi geliştirmek istiyorsak, sivil toplum kuruluşlarını, meslek örgütlerini güçlendirmek ve daha çok katkılarını almak zorundayız. Oda olarak görevimiz, muhasebe mesleğini geleceğe en iyi şekilde taşımak için gereken alt yapıyı oluşturmaktır. Bu noktada, ülke sorunları ile mesleki sorunların çözümünü ortak paydada buluşturarak oluşturduğumuz çözüm önerilerimizin hayata geçirilmesi için çaba sarf edeceğiz. Meslektaşlarımıza düşen en önemli görev ise kendilerini geleceğe hazırlamalarıdır. Bilgili birikimli ve mesleki etik değerlere saygılı meslek mensubu olmak hedefimizdir? dedi.



  • Cuma 30.8 ° / 19.8 ° Güneşli
  • Cumartesi 31.3 ° / 19.6 ° false
  • Cumartesi 31.3 ° / 19.6 ° false