Anahtar Kelimeler: Müdür Gazetecileri Kovdu!

Müdür Gazetecileri Kovdu!

Müdür Gazetecileri Kovdu!

Müdür Gazetecileri Kovdu!

Hıdrellez Kültür Bayramı etkinliklerine resmi araçla ulaşımı sağlanan basın mensupları Celal Bayar Parkı girişinde güvenlik görevlilerinin engeli ile karşılaştı.

 

Basın Aracı Alınmadı!

Celal Bayar Parkı'na hareket eden ve basın mensuplarını taşıyan Valilik Basın ve Halkla İlişkiler Müdürlüğü resmi basın aracı güvenlik görevlilerinin engeline takıldı. Resmi aracı içeri almamakta ısrar eden güvenlik görevlileri uzun süre araca engel oldu. Basın mensupları bu sırada parka sivil plakalı araçların girişine engel olmayan güvenlik görevlilerine tepki gösterdi. Basın ve Halkla İlişkiler Müdürlüğü görevlilerinin araya girmesi ile araç içeri alındı. Güvenlik görevlilerinin, Basın kim oluyor?” sözü ise basın mensuplarının tepkisiyle karşılandı.

 

Elektrikler Kesildi!

Hıdrellez Kültür Bayramı etkinliklerine elektrik kesintisi damgasını vurdu. Jeneratörün olmayışı nedeniyle program aksadı. 23 Nisan kutlama etkinlikleri de ses sistemindeki bozukluk nedeniyle aksamıştı. Mehter Takımı dinletisi ile başlayan programda sıra protokol konuşmalarına geldiği an elektrikler kesildi. Jeneratörün olmaması nedeniyle aksayan programı Ustalar Topluluğu Davul Zurna ekibi idare etti. 45 dakika süren bekleyişin ardından alana jeneratör getirildi. Bu arada Ak parti milletvekili Oğuz Kağan Köksal seçim çalışmalarını gerekçe göstererek törenden ayrıldı.

 

45 Dakika Beklediler

Ancak jeneratörü çalıştıran yetkili bu kez de çekme ipini kopardı. Yetkilinin imdadına elektrik yetişti. Elektrik akışının normale dönmesiyle program kaldığı yerden devam etti. 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı etkinliklerinde de ses sistemindeki bozukluk tartışma konusu olmuştu. Öğrencilerin gösterisi ses sistemindeki bozukluk nedeniyle ertelenmiş ve Vali Ali Kolat yetkilileri Alternatifiniz yok mu? Bu çocukların emeği ne olacak?” diye fırçalamıştı. Kültür ve Turizm Müdürlüğü'nün olası elektrik kesintisine önlem almak için alana jeneratör getirmemesi programın 45 dakika aksamasına neden oldu.

 

Müdür Aslan Kesildi!

Hıdrellez Kültür Bayramı'nda geleneksel etli pilav dağıtımı esnasında izdiham yaşandı. Kargaşayı görüntüleyen basın mensuplarına engel olmaya çalışan müdürün, Bu çadır benim dışarı çıkın” diye bağırması tartışma yarattı. Kırıkkale Belediyesi'nin Hıdırellez Kültür Bayramı'na özel eti pilav dağıtımında izdiham yaşandı. Vatandaşların çadıra girmek için yarattığı karmaşaya önlem alınmayınca vatandaşlar ve görevliler arasında tartışmalar yaşandı. İzdihamı görüntülemek için çadırın içine giren basın mensupları ise Belediye Kültür ve Sosyal İşler Müdürü Ahmet Koçak'ın engeli ile karşılaştı.

 

Vali Zor İkna Etti!

Basın mensuplarının görüntü almasına engel olmaya çalışan müdür, Çıkın dışarı” diye bağırdı. Basın mensupları ise çıkmamak için direndi. Hızını alamayan müdür, Bu çadır benim, burası benim alanım dışarı çıkın” diye bağırdı. Tam o sırada çadırın içine vatandaşa pilav dağıtmak için Vali Kolat ile Belediye Başkanı Mehmet Saygılı girdi. Dışarı çıkmaya hazırlanan basın mensuplarını Vali Kolat ikna etti. Basın mensuplarını dışarı çıkarmak için mücadele eden müdür ise sessiz kalmayı ve gözlerden uzaklaşmayı tercih etti.



  • Perşembe 17.8 ° / 7.6 ° Güneşli
  • Cuma 18.2 ° / 9.7 ° false
  • Cumartesi 24.1 ° / 11.8 ° Güneşli