Anahtar Kelimeler: MPT Hakkında Bilgi Aldı

MPT Hakkında Bilgi Aldı

MPT Hakkında Bilgi Aldı

MPT Hakkında Bilgi Aldı

İstanbul'da açılan IDEF 2015 Uluslararası Savunma Sanayi Fuarını gezen Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan MKE Standında Kırıkkale Silah Fabrikasında üretilen Milli Piyade Tüfeği hakkında Milli Savunma Bakanı İsmet Yılmaz ve MKE Genel Müdürü İzzet Artunç'tan bilgi aldı. Erdoğan MPT'yi yakından inceledi.

 

Tüfek Fuarda Sergileniyor

DEF 2015, 12`nci Uluslararası Savunma Sanayi Fuarı, 5–8 Mayıs 2015 tarihlerinde, T.C. Milli Savunma Bakanlığı himaye ve desteğinde, Türk Silahlı Kuvvetlerini Güçlendirme Vakfı (TSKGV) yönetim ve sorumluluğunda, İstanbul Büyükçekmece Tüyap Fuar ve Kongre Merkezi`nde yapıldı. Fuarın açılışına katılan Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan burada yaptığı konuşmada "Milli Savunma Sanayimizi kurma çalışmalarımızda 2002 yılına geldiğimizde dışa bağımlılık oranımız hala yüzde 80`ler düzeyindeydi. Bugün savunma sanayi ihtiyacımızın yüzde 54`ünü kendi imkanlarımızla karşılar hale geldik. Amacımız, 2023 yılına geldiğimizde savunma sanayimizi dışa bağımlılıktan tamamen kurtarmaktır. Hazır alımdan ortak üretime, oradan kısmi tasarım aşamasına gelen savunma sanayimizde bundan sonraki hedefimiz, özgün tasarımdır. Şu andaki tüm projelerimiz de buna yöneliktir" dedi.

 

MPT'yi Yakından İnceledi

Fuar açılış kurdelesinden sonra stantları gezen Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan MKE standına özel ilgi gösterdi. Burada Genel Kurmay Başkanı Orgeneral Necdet Özel Milli Savunma Bakanı İsmet Yılmaz ile birlikte MKE Genel Müdürü İzzet Artunç'tan Kırıkkale Silah Fabrikasında üretilen Milli Piyade Tüfeği hakkında bilgi aldı.  Erdoğan silahın seri üretimi hakkında MKE Genel Müdür Artunç'tan bilgi alırken, birlikleri dağıtımı konusunda da Milli Savuna Bakanı İsmet Yılmaz'dan bilgi aldığı belirtildi. Fuar'a Kırıkkale'den Ticaret ve Sanayi Odası Yönetim Kurulu Başkanı Ekrem Gök ve yönetimi de katılırken, Gök katılımcılara Kırıkkale ile ilgili bilgiler verdi.



  • Cuma 25.2 ° / 14.4 ° Güneşli
  • Cumartesi 22.8 ° / 12.4 ° Güneşli
  • Pazar 23.5 ° / 12.9 ° Güneşli