MKE durumunu Ecevit'e borçlu”

 MKE durumunu Ecevit

MKE durumunu Ecevit'e borçlu”

Eski müdür açıklamada bulundu

MKE eski Genel Müdürlerinden Emin Gök MKE'nin bugün ayakta durmasında önemli etkenin dönemin Başbakan'ı rahmetli Bülent Ecevit olduğunu söyledi. Gök Ecevit'in çalası sonucu çıkartılan kanonla şu anda kuruma gelir sağlayan hurda işletmesinin devreye sokulduğunu bildirdi.

CHP'ye ziyaret

Makine Kimya Endüstri Kurumu eski Genel Müdürlerinden Emin Gök önceki gün CHP il başkanlığını ziyaret etti. İl Başkanı Ahmet Önal ve yönetim kurulu üyeleri, Milletvekili adayları Murat Çakırca, Zıya Kavlak ve Hacı Arap Karadurmuş ile Merkez ilçe başkanı ve yönetim kurulu üyelerinin ve partililerinde bulunduğu ziyarette bazı açıklamalarda bulunan eski Genel Müdür Emin Gök Kırıkkale'nin MKE'ye çok şey borçlu olduğunu söyledi. MKE'nin Kırıkkale'nin var olmasına en büyük etken olduğunu bildiren Gök özellikle son 10 yılda kurumun neredeyse kapanma noktasına gelmiş olmasından büyük üzüntü duyduğunu ifade etti.

MKE açıklaması

Makine Kimyanın Endüstri Kurumunun bugün biraz ayakta durmasının en büyük etkeninin dönemin Başbakan'ı Bülent Ecevit'e burçlu olduğunu söyledi. Gök o dönemde Ecevit'in önerisi ve çabası ile çıkartılan bir konun sayesinde bugün MKE Kurumuna en düşük girdiyi sağlayan Hurda İşletmesinin faaliyetlerini arttırdığını bildirdi. Emin Gök Makine Kimya bugün biraz olsun ayakta duruyorsa bunu dönemin Başbakanı rahmetli Bülent Ecevit'e borçludur” dedi. O yıllarda kurumun tam kapasite çalıştığını ve özellikle iç pazarda söz sahibi olduğunu bildiren Gök bugün kurumun içler acısı duruma sokulduğunu ancak kurumun yeniden eski durumuna getirilmesinin de söz konusu olacağını söyledi. Gök bu konuda Kırıkkale'de düzenlenecek bir panel veya basın toplantısında dile getirebileceğini de belirtti. Milli Piyade Tüfeği Konusunda da araştırma yaptığını kaydeden Gök bu konuda da çalışmalarıyla ilgili kamuoyuna bilgi sunabileceğini ifade etti.



Mehmet Öztürk
24.04.2015 21:19:31
Evet doğrudur söylenen...Ecevit de dahil o dönemin siyasetçilerinin büyük katkısı olmuştur MKE ye...1970 lerde 20.000 in üzerinde işçi çalışırdı MKE tesislerinde...Trenler vardiya bitimi işçileri getirdiğinde Cumhuriyet meydanı miting meydanına dönerdi kalabalıktan...Kadınlar ziyaretlerini erken bitirip dönerlerdi evlerine kalabalığa kalmamak için...Ya bugün...Kırıkkale ile anılan bir tüfeğe, silaha bile sahip çıkamadık...MKE yi bitirdi AKP...Gençleri işsizliğe sürükledi...MKE ye emek ve alın teri verdi Kırıkkale ama çokta ekmeğini yedi...Lütfen bu istismarcı, yalancı ve kibirli AKP ye dur de Kırıkkale...

  • Cuma 18.2 ° / 9.7 ° false
  • Cumartesi 24.1 ° / 11.8 ° Güneşli
  • Pazar 23.2 ° / 12.8 ° false