Anahtar Kelimeler: Milli Eğitim adam

?Milli Eğitim´de adam

?Milli Eğitim´de adam

?Milli Eğitim´de adam

kayırma ve torpil üst sırada?

Sendika açıklaması?

Türk Eğitim-Sen Kırıkkale Şube Başkanı Yücel Karabacak ve ekibi Antalya´da yapılan istişare toplantısına katıldı.

İSTEKLERİNİ SIRALADI

Burada Türkiye Kamu-Sen ve Türk Eğitim-Sen Genel Başkanı İsmail Koncuk,  Milli Eğitim Bakanı olan Nabi Avcı´ya sendikamızın taleplerini sıraladı. Koncuk,  Milli Eğitimde adam kayırma ve torpil üst sırada olduğu vurgusu yaptı.  Koncuk, yönetici atamalarında mülakatın kaldırılması, yargı kararlarının uygulanmasını isteyerek, ?Şayet Sayın Avcı kazanılan bu davaların uygulanmasına engel olanları engellemezse MEB´e olan güvensizliği asla ortadan kaldıramayacaktır.? dedi. Koncuk, Avcı´nın diplomaya bağlı alan değişikliği ve ilçe emri uygulaması konularında da tavır koyması gerektiğini kaydetti.

HATALAR YAPTI

Genel Başkan Koncuk, ?Milli Eğitim Bakanlığı´na Sayın Nabi Avcı yeniden atandı. Öncelikle hayırlı uğurlu olsun.  Sayın Avcı´nın tekrardan Bakan olmasını önemsiyorum. Neden önemsiyorum? Çünkü her bakan değiştiğinde MEB´de her şey sil baştan değişiyor.  Bu açıklamam Sayın Avcı´nın hatası yoktur demek değildir. Sayın Avcı döneminde pek çok hata yapılmıştır. Bunlardan en önemlisi yönetici atamalarında yaşanan adam kayırma ve aleni torpildir. Şimdi Sayın Avcı´ya düşen en önemli görev MEB´de aleniyet kazanmış, adam kayırmacılığın önüne geçmek olmalıdır.

TAMAMEN KALDIRILMALI

Koncuk, ?Bunun için şunlar yapılmalıdır: Yönetici atamalarında mülakat tamamen kaldırılmalı, gerek yöneticilerin gerekse şube müdürlerinin kazandığı davalar mutlaka uygulanmalıdır. Şayet Sayın Avcı kazanılan bu davaların uygulanmasına engel olanları engellemezse MEB´e olan güvensizliği asla ortadan kaldıramayacaktır.  Sadece bunları yapmak yeterli değildir. Sayın Avcı diplomaya bağlı alan değişikliği, ilçe emri uygulaması konularında da tavır koymalıdır. Bunlarla birlikte eğitim çalışanlarını mutlu edecek, görev tanımı ve görevde yükselmede yaşanan problemler de en kısa sürede çözülmelidir.?

ZORUNLU GÖREV

Koncuk, ?Sayın Bakan mahrumiyet bölgelerinde zorunlu görev süresini tamamlamış ama tayin imkanı bulamamış öğretmenlere yönelik çalışmalar da yapmalıdır.  Sayın Avcı artık MEB´de paralel yönetim haline gelmiş olan, sendikanın MEB´de, taşra teşkilatında huzuru bozmasına fırsat vermemelidir. MEB ve tüm kurumlarda esas paralel yapı, bu malum sarı sendikadır. Bunlar sendikacılığı iğdiş ettiği gibi çalışma barışını da bozmuştur. Tabi 4+4+4 siteminden kaynaklı problemler hala bitmiş değildir. Sistem masaya yatırılmalı ve eksiklerinin nasıl giderileceği tartışılmalıdır.? Türk Eğitim Kırıkkale Şube Başkanı Yücel Karabacak da toplantının verimli geçtiğinin altını çizdi.



  • Çarşamba 24.6 ° / 13.8 ° Güneşli
  • Perşembe 25.5 ° / 14.7 ° Güneşli
  • Cuma 25.2 ° / 14.4 ° Güneşli