Anahtar Kelimeler: Mikro kredi desteği

Mikro kredi desteği

Mikro kredi desteği

Mikro kredi desteği

Kırıkkale´de 500 Bin Liraya yakın kredi portföyü bulunmakta olan Türkiye İsrafı Önleme Vakfı Kırıkkale şubesi, şimdiye kadar 200 Mikro girişimci Kadına mikro kredi desteği sağlıyor. 

920 MİLYON LİRAYI AŞTI

2003 yılından beri, mikro kredi faaliyetlerini sürdüren Türkiye İsrafı Önleme Vakfı Türkiye Grameen Mikrofinans Programının, dar gelirli kadınlarınekonomik hayata dâhil olmaları için sağlamış olduğu ve küçük bir sermaye olan mikrokredi desteği 920 Milyon lirayı aştı.Yeterli finansman kaynağı bulunması durumunda, yaklaşık 3 milyondan fazla yoksul kadının mikro girişimci yapılması hedeflenmekte.

9 YILDA 700 EV HANIMINA DESTEK

Türkiye İsrafı Önleme Vakfı´nın şu anda Kırıkkale´de 500 Bin Lira´ yakın kredi portföyü bulunmakta. Kırıkkale Şube yöneticisi Murat Bekeç´in 2020 Yılı içerisinde Kredi pörtföy hedefinin 1 Milyon TL olduğunu ve çalışmalarının bu doğrultuda devam ettiğini söyledi.Vakfın Kırıkkale Şubesinin 2010 yılında açıldığını kaydeden Murat Bekeç, 9 yılı aşkın süredir ev hanımlarına vakıf aracılığı ile kredi imkanı sağladıklarını belirtti. Bekeç, ?Bugüne kadar Yaklaşık 700 ev hanımı kadına kredi desteği sağladık. Onların hayallerine ortak olduk? diye konuştu.

?500 BİN LİRA KREDİ ?

Bugün itibari ile Yaklaşık 200  ev hanımına kredi kullandırıldığını ifade eden Murat Bekeç, ?Bugüne kadar toplamda 700 ev hanımına ulaştık. Bu yıl ise aktif olarak kredi kullanan ev hanımı sayısı ise yaklaşık 200. Şuan Kırıkkale de dağıtılan kredi miktarı ise Yaklaşık 500 bin lira? şeklinde konuştu.

?BAŞVURU YETERLİ?

Türkiye İsrafı Önleme Vakfı´nın Kırıkkale Şubesinden kredi kullanmak isteyen ev hanımlarının yapması gerekenleri anlatan Murat Bekeç, ?Mikro kredi kullanmak isteyen kadınlarımızın yapacağı iş projeleri ile bize gelmeleri yeterli? dedi.



  • Cuma 18.2 ° / 9.7 ° false
  • Cumartesi 24.1 ° / 11.8 ° Güneşli
  • Pazar 23.2 ° / 12.8 ° false