Anahtar Kelimeler: “MHP’nin vicdanı rahat”

MHP'nin vicdanı rahat”

 MHP

MHP'nin vicdanı rahat”

İftarda buluştular

Milliyetçi Hareket Partisi (MHP) Milletvekili Seyit Ahmet Göçer, 7 Haziran genel seçimlerinde seçim koordinasyon kurulunda görev yapan görevliler ile iftar yemeğinde bir araya geldi. Düzenlenen iftar programında konuşma yapan Göçer, Meclis Başkanlığında herkes kendi partisine oy verdi. Bu konuda MHP'nin vicdanı rahattır” dedi

MHP KENDİ ADAYINI ÇIKARDI

İftar yemeğine MHP'li Milletvekili Göçer'in yanı sıra İl Başkanı Erdal Baloğlu, Merkez İlçe Başkanı İlyas Cangöz ve 20 kişilik bir grup katıldı. Göçer, seçim koordinasyon kurulunda görev yapanlara göstermiş oldukları çalışmalardan dolayı teşekkür etti. Daha sonra mecliste yapılan çalışmalar hakkında bilgi veren Göçer, Meclis Başkanlığı seçimlerine değinerek MHP kendi adayını çıkararak birinci turda 81 milletvekili 2 ve 3 turda 80 milletvekilinin oyunu aldı.”

ARKASINDA DURDUK

‘MHP çıkardığı adayın arkasında durdu' diye sözlerine devam eden Göçer, CHP'nin bir önceki dönem milletvekili adayı Ekmeleddin İhsanoğlu idi. CHP'yi anlamak mümkün değil. CHP muhalefetten bir Meclis Başkanı olsun diyordu. Buna da en çok yakışan Ekmeleddin İhsanoğlu'ydu. Daha sonradan gidip Deniz Baykal Cumhurbaşkanı ile görüşerek meclis başkanlığına aday oldu. Bence CHP'nin MHP'den destek beklemesi çok anlamsızdı.”

MHP KAÇMIYOR

HDP'nin CHP'ye destek verdiğini ifade eden Göçer, HDP hangi partiye destek verirse bizim aynı saflarda olmamız mümkün değildi. Meclis Başkanlığında herkes kendi partisine oy verdi. Bu konuda MHP'nin vicdanı rahattır. MHP kendi partilisini çıkardı ve sonuna kadar da arkasında durdu. 45 gün içerisinde koalisyonun kurulması gerekiyor. Koalisyona en çok yakışan partiler ise CHP, HDP ve AKP üçlüsü ile bu koalisyon kurulabilir.”

MHP'NİN ŞARTLARI VAR

AKP derse biz CHP ve HDP ile kurmuyoruz. Ülkenin selameti için MHP ile kurmak istiyoruz derse MHP'nin şartları var. Bu şartları göz önünde bulundurarak kabul ederlerse MHP sorumluluktan kaçmadan koalisyon kurar. Bizim şartlarımız kabul olmadan koalisyon olmaz. Tabana vermiş olduğumuz sözlerimiz var. MHP haram saltanatını yıkacak, yolsuzluk yapanları yüce divana götürecek. Biz bunların sözlerini verdik.”

SORUMLULUKTAN KAÇMIYORUZ 

AK Parti ve CHP koalisyonunun tahminen olacağını belirten Göçer, AKP'liler bu işe çok sıcak bakıyor. Siyasette 24 saat çok uzun bir zaman. Biz hiçbir sorumluluktan kaçmıyoruz. 45 gün içerisinde hükümeti kuramazlarsa 90'ncı gün erken seçim yapılması gerekiyor. Erken seçimde ise AKP daha çok oy kaybedecektir. AKP'nin yıkılmaz görüntüsü 7 Haziran'dan itibaren üzerinden kalkmıştır. En zararlı çıkacak parti yine AKP'dir” dedi.



  • Cumartesi 22.8 ° / 12.4 ° Güneşli
  • Pazar 23.5 ° / 12.9 ° Güneşli
  • Pazartesi 24.9 ° / 11.7 ° Güneşli