Anahtar Kelimeler: MHP ne yapmaya çalışıyor?

MHP ne yapmaya çalışıyor?

MHP ne yapmaya çalışıyor?

MHP ne yapmaya çalışıyor?

MHP'de garip bir durum!

Yine ayaklarına sıkacaklar!

Yerel seçimlerde yaptığı kritik hatalar ile rahatlıkla alabileceği seçimi farklı kaybeden MHP Kırıkkale Teşkilatı, genel seçimler öncesinde yine bariz hatalar yapıyor.

Önemli bir uyarı

Milliyetçi Hareket Partisi'nin en güçlü olduğu yerlerden biri de Kırıkkale. Öyle ki, AKP'nin bütün devlet imkanlarını kullanarak seçime girmesine rağmen MHP gücünü muhafaza etmeyi sürekli başarıyor. 7 Haziran tarihinde yapılacak olan genel seçimleri için de MHP'nin güçlü olduğu gözleniyor. Öyle ki, kamuoyunda MHP'nin 1 milletvekili çıkarabilecek gücü olduğu kanaati artık yaygın biçimde konuşuluyor. Bu seçimde AKP'nin Kırıkkale'den ancak 2 milletvekili çıkarabileceği ifade ediliyor.

Hata üstüne hata!

Geride bırakılan yerel seçim için de benzer bir durum söz konusuydu. Ancak MHP Teşkilatı, çok kritik hatalar yaparak seçimi kaybetti. Hem de daha önce 1500 farkla seçim kazanan AKP, MHP'nin bariz hatalarından ötürü seçimi 16 bin oy farkı ile kazandı. Önümüzdeki 7 Haziran seçimleri öncesinde MHP'nin yine bir takım hatalar içinde olduğu gözleniyor. Kendisine bir kabuk oluşturan MHP Teşkilatı bu kabuğu korumak için hatalar üstüne hatalar yapıyor.

Eskilerden vazgeçin

Partinin eski ve yıpranmış isimlerden, sürekli kaybeden ve partiye de kaybettiren kişilerden bir türlü kurtulamadığı gözleniyor. Bu kişiler hem sürekli aday oluyor ve hem de aday olabilmek için partiyi kendilerine ait bir çiftlik veya mekan gibi kullanıyorlar. Bu durum büyük tepki çekmeye başladı. Bir çok kişi yaşanan bazı gelişmelerden rahatsız. Partiye yeni isimlerin katılması, yeni yüzlerin ortaya çıkması ve yeni adayların boy göstermesi isteniyor. Bir bakıma yenilenme arzu ediliyor.

Buna dikkat edin

Toplumda böyle bir beklenti ve talep var iken, partiyi eski, yıpranmış ve kaybetmiş isimlerle doldurmaya çalışma girişiminin yine bir hüsrana yol açacağının altı çiziliyor. Aday adaylığı müracaatı öncesinde buna dikkat çekiliyor. Aday belirleme sürecinde de eski isimler yerine yeni isimler, yeni yüzler, söylemleri ile dikkat çeken kişilerin dikkate alınması öneriliyor. Teşkilatın ve tabanın yıpranmış, siyaseti daha öteye götüremeyen kişilere teslim edilmemesi gerektiği vurgulanıyor. 



  • Çarşamba 29 ° / 17.9 ° Güneşli
  • Perşembe 28.8 ° / 18.3 ° Güneşli
  • Cuma 30.8 ° / 19.8 ° Güneşli