MHP eski gücüne kavuşacak gibi!

MHP eski gücüne kavuşacak gibi!

MHP eski gücüne kavuşacak gibi!

Kaleleri tekrar alacak!

Tüm otoriteler tarafından 7 Haziran seçimlerinde büyük bir çıkış yapacağı öngörülen Milliyetçi Hareket Partisi özellikle İç Anadolu Bölgesi'ndeki eski kalelerini gözüne kestirdi. Bu amaçla Kırıkkale'de de çalışmalarına hız veren MHP'de üç kişilik aday listesi de merak konusu.

MHP trendi yükseliyor

Kırıkkale'de olduğu gibi Çankırı, Yozgat, Çorum, Kırşehir ve Aksaray'da MHP'nin 7 Haziran seçimlerinde büyük bir başarı yapacağı kanaati hakim. Kırıkkale'de MHP'nin bir milletvekili çıkaracağına kesin gözüyle bakılıyor. İkincisi için de iyi bir çalışma yapılması gerektiği vurgulanıyor. MHP'nin Kırıkkale gibi kalesi olan yerlerde bu seçimde büyük zafer elde edeceğinin altı çiziliyor. MHP trendinin yükseldiğine işaret ediyor herkes.

Kimler aday olacak?

Çözüm sürecine karşı yükselen milliyetçi dalgayı arkasına almak isteyen MHP, 7 Haziran seçimlerinde, özellikle İç Anadolu Bölgesi'nde bir önceki seçimde kan kaybettiği eski ‘kale'lerinde yeniden milletvekili çıkarabilmek için harekete geçti. Bu amaçla parti teşkilatlarında görev yapan yöneticiler merkez yürütme kuruluna (MYK) alındı. Teşkilatı harekete geçirme potansiyeli bulunan yöneticilerin, milletvekili adayı olarak gösterilmesine de kesin gözüyle bakılıyor.

Kaleler geri alınacak

Habertürk'te yer alan habere göre 21 Mart'ta yaptığı büyük kongre ile genel seçim öncesinde parti yönetimini yenileyen MHP, listeleri seçime yönelik özel bir taktikle şekillendirdi. MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli, listelerde, seçimde teşkilatı harekete geçirecek tercihlerde bulundu. Partinin eski ‘kale'leri olarak bilinen illerde son yerel seçimde yakalanan ivmenin genel seçimde milletvekili sayısına yansıtılabilmesi için teşkilatlardaki görevini bırakıp milletvekili adayı olan isimler MYK'da görevlendirildi. Bu yolla söz konusu illerdeki teşkilatların seçimde motive edilmesi ve partinin oy oranının artırılması için daha çok çaba harcamaları hedefleniyor.



  • Cuma 18.2 ° / 9.7 ° false
  • Cumartesi 24.1 ° / 11.8 ° Güneşli
  • Pazar 23.2 ° / 12.8 ° false